Događaji

vremenska prognoza

Petak pretežno sunčan i vruć, do Velike Gospe novi val vrućine

Petak pretežno sunčan i vruć, do Velike Gospe novi val vrućine
Šime Zelić/ PIXSELL

U nastavku ovog tjedna i početkom novoga pretežno sunčano i vruće, uglavnom u petak uz još rijetko moguće pljuskove, na sjevernom Jadranu lokalno jaku buru.

Prognoze su i dalje postojane, pa ćemo nakon lokalnih nestabilnosti i manje vrućih dana, gdjekad "čak" i "samo" vrlo toplih - do Velike Gospe imati novi val vrućine, pa i sparine.

Toplinski val ponovo u Zadru Toplinski val ponovo u Zadru

Štoviše, u unutrašnjosti Dalmaciji od vikenda čak i blizu 40 °C.
I dok će mnoge u kontinentalnoj Hrvatskoj barem djelomično "spašavati" noći, na Jadranu će one i dalje biti tople, od subote većinom i vrlo tople, uz najnižu temperaturu zraka 25 °C i višu, te uz uglavnom burin ili buru, samo u petak na sjevernom dijelu lokalno jaku, na udare i olujnu.

Tijekom pretežno vedrih i vrućih dana s velikom, pa i vrlo velikom opasnosti od toplinskim valom koji može djelovati na zdravlje, na Jadranu bi mogao pomagati maestral, uz koji će more biti većinom malo valovito, temperature nekima nalik na toplice.

Prilagodimo se jer - željeli ili ne - i početkom druge polovine kolovoza imat ćemo iznadprosječnu toplinu, osobito u južnijim krajevima i vrućinu, barem prema trenutačnim, vrlo vjerojatnim dugoročnijim prognozama.


Reci što misliš!