Događaji

11. kolovoza

Humanitarni nogometni turnir u Petrčanima

Humanitarni nogometni turnir u Petrčanima

Kako bi pomogli rad Udruge DMD Hrvatska i osvijestili širu javnost o izazovima s kojima se svakodnevno nose i roditelji jednog dječaka iz Petrčana, mještani organiziraju humanitarni nogometni turnir.

Turnir će se održati u Petrčanima na sportskom igralištu u petak, u nedjelju 11. kolovoza 2024.

Sva prikupljena sredstva će se iskoristiti za budući rad Udruge DMD Hrvatska i za pokrivanje troškova organizacije događaja.

Humanitarni turnir će se igrati 2 dana: u petak 9. kolovoza su na rasporedu utakmice skupina, a u nedjelju 11. kolovoza će se igrati polufinale i finale turnira.

U nedjelju u 21:00 sati će biti tombola za sve posjetitelje turnira sa nagradama koje su donirali sponzori, nakon čega slijedi koncert Zorana Jelenkovića. 

Tijekom turnira će se nuditi hrana i piće koji se neće naplaćivati, već će biti postavljene kutije za dobrovoljne donacije.

Ako niste u Petrčanima ili nećet ebiti tu idući petak i nedjelju, donacije možete uplatiti na račun Udruge:

  Udruga DMD Hrvatska 
  Ulica V 22, Petrčane
  OIB: 93114571117
  IBAN: HR1224070001100283253
  (BIC) SWIFT: OTPVHR2X

- U ime Udruge i organizatora, unaprijed zahvaljujemo na svim donacijama i sudjelovanju na turniru i tomboli, vidimo se u petak! - poručuju iz Udruge.

Duchenneova mišićna distrofija (DMD) genetski je poremećaj kojeg karakterizira progresivna degeneracija mišića i slabost zbog promjena proteina koji se naziva distrofin i koji pomaže održavanju mišićnih stanica netaknutima. DMD je jedno od četiri stanja koja su poznata kao distrofinopatije.


Reci što misliš!