Događaji

obilježava se od 1514. godine

Proslavljena 510. godišnjica Gospe od Sniga i Kukljiška fešta 2024.

Proslavljena 510. godišnjica Gospe od Sniga i Kukljiška fešta 2024.
TZ Kukljica

Na blagdan Gospe od Sniga, Župa Kukljica svečano je obilježila 510. godišnjicu ovog zavjetnog blagdana, jednog od najvažnijih vjerskih događaja ovog područja.

Ovaj blagdan, koji se obilježava od 1514. godine, poznat je po svojoj dugogodišnjoj tradiciji procesije brodovima.

510. Zavjetni blagdan Gospe od Sniga i Kukljiška fešta 2024. 510. Zavjetni blagdan Gospe od Sniga i Kukljiška fešta 2024.

Tijekom procesije, kip Gospe od Sniga prenosi se iz uvale Ždrelašćica u župnu crkvu Obraćenja sv. Pavla u Kukljici. Ova tradicija ne samo da predstavlja važan događaj za lokalno stanovništvo, već i privlači brojne posjetitelje i hodočasnike koji dolaze svjedočiti ovoj jedinstvenoj proslavi vjere i kulture.

Program Kukljiške fešte 2024. započeo je u istoga dana popodnevnim satima s tradicionalnim dalmatinskim igrama - trke tovara, penjanje po pršut, nošenje kašeta i potezanje konopa. Popodnevni program je upotpunjen sajmom otočnih proizvoda, te su na taj način posjetitelji uživali u autentičnoj otočnoj atmosferi.

Večernji dio programa Kukljiške fešte započeo je nastupom Zaratino benda, nakon čega je uslijedio glavni koncert grupe Dalmatino, koji su izazvali lavinu pozitivnih reakcija publike.

Večer je bila upotpunjena vatrometom i laser show-om - Power of lights, koji je prvi put izveden na našem otoku. Zaratino bend je potom zabavljao publiku do ranih jutarnjih sati.


Reci što misliš!