Događaji

vro oluja

Župan Longin u Kninu: Zahvalni smo braniteljima na nesebičnoj ljubavi, hrabrosti i žrtvi

Župan Longin u Kninu: Zahvalni smo braniteljima na nesebičnoj ljubavi, hrabrosti i žrtvi

Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

Središnja proslava održava se u Kninu, a u izaslanstvu Hrvatska zajednica županija - HZŽ s predstavnicima svih hrvatskih županija je i zadarski župan Božidar Longin.

Preleti Rafalea i Krila oluje na obilježavanju 29. obljetnice VRO Oluja @ Knin Preleti zrakoplova i helikoptera na obilježavanju 29. obljetnice VRO Oluja @ Knin

- Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja priziva u sjećanje 1995. godinu, VRO Oluja i slavne dane borbe za slobodu i neovisnost demokratske Republike Hrvatske.

Svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u toj velikoj vojno-redarstvenoj operaciji zahvalni smo na nesebičnoj ljubavi, hrabrosti i žrtvi sto su ih su ugradili u temelje naše Domovine.

Svim građanima Zadarske županije, a osobito hrvatskim braniteljima, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 29. obljetnicu VRO Oluja - poručio je župan Longin.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja s ponosom i posebnim pijetetom prisjećamo se 5.kolovoza 1995.godine kada se hrvatska zastava zavijorila u oslobođenom Kninu.

Danas posebnu zahvalnost iskazujemo hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Hrvatski su vitezovi svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske i tako otvorili put prema mirnom razvitku naše domovine.

 


Reci što misliš!