Događaji

Umjetnost može liječiti

Liga protiv raka prikupila gotovo 7,8 tisuća eura za aparate za onkološke bolesnike

Liga protiv raka prikupila gotovo 7,8 tisuća eura za aparate za onkološke bolesnike
Liga protiv raka Zadar

Iza Lige protiv raka Zadar još je jedna uspješno zaokružena humanitarna likovna izložba kojom su prikupljena financijska sredstva za potrebe onkoloških bolesnika.

U sklopu svibanjske izložbe „Umjetnost može liječiti“ upriličenoj u Gradskoj loži Zadar od prodanih slika poznatih hrvatskih autora prikupljeno je 7.783,43 EUR za popratne dijagnostičke i terapijske aparate za onkološke bolesnike.

Ova skupna izložba renomiranih hrvatskih umjetnika u organizaciji galeristice i članice predsjedništva zadarske Lige protiv raka, Mirke Batur, izazvala je veliku pozornost kod građana Zadra koji su opet pokazali svoju humanost i prepoznali trud i nastojanja koja ova udruga ulaže za dobrobit oboljelih.

Ovoj posljednjoj akciji pridružila se i Optika „Maris“ koja je također prikupila iznos od 3.2000,00 EUR te ga donirala za popratne aparate koji su neophodni u liječenju oboljelih od raka.

- Zadarska bolnica biti će jedina opća bolnica u Hrvatskoj koja će imati linearni akcelerator, a za njegov svakodnevni rad potrebna je još dodatna oprema i popratni aparati prema kojoj su usmjerene sve donacije.

Liga protiv raka Zadar se još jednom posebno zahvaljuje Optici „Maris“ i svim onima koji su doprinijeli prikupljanju sredstava i realizaciji humanitarnih akcija, kazala je Sandra Marelja-Muić iz Lige protiv raka Zadar.


Reci što misliš!