Događaji

#Ministarstvo mora

O pomorskoj nesreći u Pašmanskom kanalu oglasilo se Ministarstvo mora

O pomorskoj nesreći u Pašmanskom kanalu oglasilo se Ministarstvo mora
Jadrolinija

U sinoćnjoj pomorskoj nesreći u Pašmanskom kanalu ispred biogradske luke, gdje su se sudarili motorni brod Lady Eleganza i trajekt Laslovo riječke Jadrolinije, nitko nije ozlijeđen niti je bilo zagađenja mora, izvijestilo je Ministarstvo mora.

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

Dojava o pomorskoj nesreći, sudaru trajekta „LASLOVO“, u vlasništvu Jadrolinije d.o.o. te putničkoga motornog broda „LADY ELEGANZA“, u vlasništvu domaće pravne osobe, u MRCC Rijeka zaprimljena je sinoć, 2. kolovoza u 22.15 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, o čemu su obaviješteni Lučka kapetanija Zadar i Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar.

Službenici LK Zadar odmah po zaprimanju dojave isplovili su prema mjestu nesreće, koja se dogodila u Pašmanskom kanalu, neposredno ispred luke Biograd na moru.

Tijekom plovidbe prema mjestu nesreće službenici zadarske Kapetanije zatekli su putnički brod „LADY ELEGANZA“ u plovidbi prema odredišnoj luci te su isti zaustavili, ukrcali se te izvršili preliminarni očevid, kojim je utvrđeno da na brodu nema ozlijeđenih, a provjerom ukrcanih osoba ustanovljeno je odsustvo zapovjednika. Slijedom navedenog iz LK Zadar naloženo je dovođenje i ukrcaj zapovjednika te je potom izdan nalog za jednu plovidbu do sigurnog veza, u luci Biograd na moru, kamo su pristali noćas u 00.50 sati.

Po pristajanju u biogradsku luku daljnjim očevidnim radnjama ustanovljena su oštećenja trupa broda iznad razine mora, u vidu proboja pramčane oplate i deformacije rebara te je za oštećeni brod izrečena mjera zabrane plovidbe, dok se ne saniraju oštećenja te izvrši pregled djelatnika Hrvatskog registra brodova i ponovi inspekcijski nadzor inspektora Lučke kapetanije Zadar.

Očevidom oštećenja na trajektu „LASLOVO“ utvrđena je iskrivljena ograda, kao i oštećenja na ostalim dijelovima palubne opreme.

 


Reci što misliš!