Događaji

malo bolja situacija

Sanira se požarište kod Smokovića

Sanira se požarište kod Smokovića

Stanje na požarištima u Zadarskoj županiji je puno bolje. Na požaru na području Smokovića koji je izbio 30. srpnja, u kojem je opožarena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 450 ha, tijekom 1. kolovoza nastavljena je sanacija.

Angažirano je 7 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zadar. Tijekom noći organizirano je dežurstvo od strane JVP Zadar.

Na požaru koji je izbio 31. srpnja području Radašinovci (Vrana), u kojem je opožareno oko 200 ha trave i niskog raslinja,  tijekom dana 1. kolovoza nastavljena je sanacija, a požar je lokaliziran.  Angažirano je 17 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor. Tijekom noći na sanaciji i osiguranju požarišta angažirano je 7 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz IVP Zadar i JVP Benkovac.

- Požari kod Skradina, Vrsina i Tučepa su i dalje aktivni. Vatrogasci su djelovali na požarištima tijekom noći. Jutros ćemo zamijeniti snage i nastaviti sa sanacijom požara. Na požaru kod Vrsina uključene su od jutros zračne snage. Na požaru kod Tučepa problem predstavlja velika zadimljenost, a zračne snage ćemo uključiti čim se uvjeti poboljšaju -  rekao nam je pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Joško Grančić.


Reci što misliš!

 Izdvojeno