Događaji

Swiss Tourism Awards 2024

Dugi otok nominiran za najprestižniju švicarsku turističku nagradu u kategoriji "Destinacija izvrsnosti"

Dugi otok nominiran za najprestižniju švicarsku turističku nagradu u kategoriji
WWF Adria

Dugi otok nominiran je za najprestižniju švicarsku turističku nagradu ’Swiss Tourism Awards 2024.’ u kategoriji "Destinacija izvrsnosti".

Vrijedno priznanje još jednom potvrđuje hrvatske otoke kao trajno atraktivno odredište, koje bismo i sami morali više cijeniti.

Švicarci tom nagradom promiču izvrsnost u turizmu potičući očuvanje prirodne i kulturne baštine te kompetitivnost među pružateljima turističkih usluga. Pritom svojoj publici otkrivaju mjesta koja se svojom ponudom izdvajaju iz turističke konfekcije, doznaje HRT.

Park prirode Telašćica jedno je od nezaobilaznih mjesta za ljubitelje prirode, posebno one koji stižu morem. Kao jedinstvena prirodna luka, neodoljiva je nautičarima.

- Upravo zbog razloga svoje ekološke specifičnosti, podložnija je negativnom utjecaju nautičkog turizma, kako bi očuvali morska staništa, ne možemo dopustiti da se nautički turizam stihijski događa i da se degradira morsko dno nego ustanova kao upravljač određuje maksimalan kapacitet koji priroda može podnijeti da bi zaista doprinijeli priči o održivosti, poručila je Vesna Petešić, PP Telašćica.

Princip je to koji bi valjalo primjenjivati na turizam u cjelini. Dugi otok još nudi očuvan okoliš, a zahvaljujući naporima pojedinaca i otočne turističke zajednice, i brojne rekreativno-zabavne aktivnosti, pa rezultati ne izostaju.


- Želimo da Dugi otok ostane onakav kakav je, izvoran i netaknut. Kad jednom zauzmemo stav da ćemo razvijati održivi i zeleni turizam i to promoviramo i širimo dalje, vjerujem da se može na taj način puno postići, istaknula je direktorica Turističke zajednice općine Sali Ivana Čarić.

Dokazuje to švicarska nominacija, a na nama je da se s obaranja prošlogodišnjih brojčanih rekorda preorijentiramo na beskompromisnu izvrsnost.


Reci što misliš!