Događaji

vatrogasci u akciji

Vatra se širi prema NP-u Krka, ušla u PP Biokovo, zahvatila ranč i kuće

Vatra se širi prema NP-u Krka, ušla u PP Biokovo, zahvatila ranč i kuće
Ivo Čagalj/PIXSELL

Požar na području Smokovića u Zadarskoj županiji noćas je stavljen pod nadzor, u Tučepima su vatrogasci obranili kuće, a u Šibensko-kninskoj županiji cilj im je spriječiti širenje vatre u Nacionalni park Krka

VELIKI požari zahvatili su jučer područja kod Skradina i Smokovića. Vatrena linija dugačka je čak četiri kilometra. Požar na području Smokovića noćas je stavljen pod nadzor, a u Šibensko-kninskoj županiji vatrogasci pokušavaju spriječiti širenje vatre u Nacionalni park Krka.

Tučepi: Požar se širi, zahvatio ranč i kuće, vatrogasci u akciji Tučepi: Požar se širi, zahvatio ranč i kuće, vatrogasci u akciji

Ogroman požar izbio je i u Gornjim Tučepima, u predjelu Čovići, a situacija na terenu je i dalje teška. Prema zadnjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepa su se čule snažne detonacije. Ujutro su na požarišta stigli kanaderi.

Još uvijek traje borba 237 vatrogasaca s vatrenom buktinjom. Uz 237 vatrogasaca s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije, na terenu je i 55 vatrogasnih vozila. Stanovnici su cijelu noć proveli na terenu s vatrogascima polijevajući svoje kuće vodom i strahujući za imovinu.

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, u ispomoć su upućene dodatne vatrogasne snage. Izvanredna dislokacija Vatrogasne zajednice Karlovačke županije upućena je na područje Dubravice, a izvanredna dislokacija Vatrogasne zajednice grada Zagreba upućena je u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Makarska je jutros prekrivena dimom. Požar koji je jučer popodne izbio u Gornjim Tučepima i dalje bukti.

Požar na području Smokovića u Zadarskoj županiji noćas je stavljen pod nadzor, u Tučepima su vatrogasci obranili kuće, a u Šibensko-kninskoj županiji cilj im je spriječiti širenje vatre u Nacionalni park Krka, objavila je jutros Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ). Zbog sigurnosti glavni vatrogasni zapovjednik predložio je da se danas zabrani ulazak turistima u Nacionalni park Krka. 

Na području Smokovića više nema otvorenog plamena, no vatrogasci i dalje čuvaju požarište.

U ispomoć na područje Dubravice, u Šibensko-kninskoj županiji, upućena su 32 vatrogasca Vatrogasne zajednice Karlovačke županije s 13 vozila. U pomoć vatrogascima iz Splitsko-dalmatinske županije, koji su se cijelu noć borili s požarom u Tučepima, upućen je 41 vatrogasac Vatrogasne zajednice grada Zagreba s 11 vozila.


Reci što misliš!