Događaji

plemenit cilj!

Uključimo se u humanitarnu akciju za malu Niku Baždarić

Uključimo se u humanitarnu akciju za malu Niku Baždarić

Uključimo se u humanitarnu akciju za malu Niku Baždarić, djevojčicu s poteškoćama u razvoju, i to kupnjom dresova poznatih hrvatskih nogometaša!

Kao i svaki puta do sada u Paljuvu i ovoga puta događaj će biti humanitarnog karaktera.  Događaj je pod novim nazivom " 2.meet Mrle garage & V. Db Drag Paljuv" u organizaciji više ljudi i više timova.

- Ovoga puta odlučili smo pomoći dvogodišnjoj Niki Baždarić s poteškoćama u razvoju. Nika je pored redovnih vježbi po prvi puta otišla privatno u Sloveniju te se nakon prvog odlaska već vidi napredak. Svaki odlazak roditelje košta oko 6000eura a trebala bi ići bar 5-6 puta za neki znatniji pomak, kaže nam organizator Šimun Baraba.
 
- Za Niku ćemo skupljati na način da sva zarada od bogate tombole ide u donacije za liječenje Nike. Vrijednost glavne nagrade je 2000 eura. Također će kod šanka u šatoru biti postavljena kutija na kojoj će pisati "donacije za Niku". 

Kako Baraba uvijek teži nečem višem i boljem razmišljao je na koji način prikupiti što više novca a na pamet mu je palo napravit bonus tombolu sa dresom Marka Livaje i Ivana Perišića.

- Došao sam do dresa Perišića, pa originalnog dresa a potpisima svih igrača i malo po malo brojka je došla na preko 10 dresova i 3 lopte, a na tome ne mislimo stati. S obzirom da se radi o velikom broju napraviti ćemo aukciju nekoliko predmeta preko Facebooka, a dio na dan eventa prije humanitarnog koncerta grupe "Grupa Millenium".

Predmeti koji će biti na aukciji preko interneta uplaćuju se direkt na račun majke "donacija za Niku", sve što se skupi na dan događaja će se isti dan predati roditeljima nakon završetka tombole i aukcije.

Kako je točno krenulo sakupljanje dresova?

- Došao sam na ideju potpisanog dresa Marka Livaje za bonus tombolu jer znam da bi vila velika zainteresiranost. Nakon par dana dolazim na ideju sa pitam svog kolegu Antonija Duku može li do dresa Luke Božića "KK Zadar" jer je dugo godina bio sudac prve lige a i sada bude u statistici. Kada smo se čuli rekao je "nema problema zvati ću u klub pa ćemo vidjeti što će reći".

Taj isti dan mu je rečeno sa ćemo doniti nakon sezoni potpisani dres Luke Božića. U međuvremenu SuperSport preko Facebooka stavlja nagradnu igru u kojoj se dijele 3 original dresa Ivana Perišića. Trebalo je staviti komentar vezan za Hajduk a tri komentara sa najviše lajkova osvajaju dres. Stavio sam video oca kako ulazi na stadion te prima ovacije cijelog stadiona te napisao kako dres ako osvojim ide u humanitarne svrhe. Moj komentar je imao skoro 500 reakcija,bio je uvjerljivo prvi i to je već bio treći dres.

Tada malo razmišljam i dolazim do zaključka da bi veća zarada bila napraviti aukciju nego tombolu jer su to zanimljivi dresovi ako se potpišu. Tada je sve krenulo i krenula je lavina svega...

Svi dresovi su potpisani i original. Neki nošeni, neki ne, ali uglavnom dobijeni direkt od igrača.  Trebali bi tokom idućeg mjeseca još doći od Modrića, Petkovića i Livakovića!

Jedan dio dresova će ići na aukciju na samom događaju 25.08 u Paljuvu, jedan dio preko Šiminog profila, a dio Hajdukovih dresova preko stranice "niko kao Hajduk iz Splita 1950" koje prati skoro 100 000 osoba.

 


Reci što misliš!