Događaji

240 sati programa u 15 dana

Zadranka Zrinka Grancarić prva žena koja će komentirati otvaranje Olimpijskih igara

Zadranka Zrinka Grancarić prva žena koja će komentirati otvaranje Olimpijskih igara

Svečano otvaranje Igara na rasporedu je u petak, 26. srpnja, na Drugom programu Hrvatske televizije u 19.30, a spektakl otvorenja komentira prvi put žena, jedno od omiljenih televizijskih lica, Zrinka Grancarić

Nastavlja se bogato sportsko ljeto na Hrvatskoj radioteleviziji. Tako je nakon netom završenog Europskog nogometnog prvenstva sve spremno za 33. Olimpijske igre u Parizu koje će se ekskluzivno prenositi od 26. srpnja do 11. kolovoza na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) i Hrvatskom radiju (HRT – HR).

Svečano otvaranje Igara na rasporedu je u petak, 26. srpnja, na Drugom programu Hrvatske televizije u 19.30, a spektakl otvorenja komentira prvi put žena, jedno od omiljenih televizijskih lica, Zrinka Grancarić.

Sukomentator će joj biti Marko Šapit, piše HRT. 

 

– Prva sam i zasad jedina žena koja će komentirati otvaranje Igara i zbog toga sam apsolutno ponosna i sretna. Voditelj projekta, kolega Stjepan Balog, me kad je slagao raspored reportera prije nekoliko mjeseci pitao bih li se ja toga prihvatila. Bez razmišljanja sam rekla da bih! Sretna sam što ću u CV moći i to upisati, a činjenica da sam prva žena kojoj je povjeren taj zadatak baš je veliki bonus. I ovim putem zahvaljujem Štefu na povjerenju, izjavila je Zrinka.

Gledatelje očekuje oko 240 sati olimpijskog programa u 15 dana, oko 15 sati dnevno na Drugom programu (HRT – HTV 2), a tu su i drugi sadržaji poput dodatnih stream olimpijskih prijenosa na HRTi i društvene mreže.

A za potpuno novi doživljaj u suradnji s tvrtkom OIV (Odašiljači i veze) Hrvatska radiotelevizija (HRT) donosi mogućnost gledanja olimpijskog programa u UHD (ultra high definition) načinu odašiljanja slike. Ovaj novi doživljaj Olimpijskih igara s najvišom kvalitetom slike gledatelji će moći potražiti na frekvencijama svojih zemaljskih digitalnih prijamnika putem DVB-T2 tehnologije.


Reci što misliš!