Događaji

svaka sekunda je važna!

Nova aplikacija za sigurnost na moru - EmergenSea

Nova aplikacija za sigurnost na moru - EmergenSea

Jedna od ključnih funkcionalnosti ove aplikacije je sposobnost preciznog određivanja vrste hitne situacije, što značajno doprinosi brzini i efikasnosti pružanja pomoći.

Kad je u pitanju sigurnost na moru, brza i precizna reakcija može biti presudna. Svojim inovativnim pristupom plovidbi i sigurnosti, EmergenSea aplikacija donosi revolucionarne funkcionalnosti koje omogućuju korisnicima da se osjećaju sigurno i zaštićeno u svakoj situaciji. 

U 2023. godini u Hrvatskoj je registrirano približno 130.000 plovila, uključujući brodice, jahte i čamce. Taj broj uključuje sve vrste plovila registriranih u lučkim kapetanijama širom zemlje​.

Također, u 2023. godini zabilježen je porast nesreća na moru, s ukupno 402 pomorske nesreće, što uključuje sve incidente od manjih kvarova do ozbiljnih nesreća s ljudskim žrtvama.

Jedna od ključnih funkcionalnosti ove aplikacije je sposobnost preciznog određivanja vrste hitne situacije, što značajno doprinosi brzini i efikasnosti pružanja pomoći.

Zašto je precizno određivanje hitne situacije bitno?

U hitnim situacijama na moru, svaka sekunda je od izuzetne važnosti. Brza i točna identifikacija vrste hitne situacije omogućuje hitnim službama odgovarajuću pripremu i pružanje optimalne pomoći. 

To nije samo pitanje života i smrti, već i učinkovitosti spašavanja imovine i plovila. EmergenSea svojim korisnicima nudi da sami odaberu s kojom vrstom opasnosti su se našli. Kad službe spašavanja prime takvu infromaciju lakše i brže mogu poslati odgovarajuću pomoć. 

Jedna od ključnih značajki EmergenSea aplikacije je upravo to precizno određivanje kategorije žurnosti jer svaka situacija zahtijeva specifičan pristup kako bi se osigurala najučinkovitija pomoć.

Ubrzava proces reakcije

Kada se hitna situacija definira, EmergenSea mreži to omogućuje brz i točan odgovor pa se može pripremiti na odgovarajuć način, što rezultira efikasnijom intervencijom i većom sigurnošću za sve uključene. Ubrzava proces reakcije i povećava šanse za uspješno spašavanje.

Aplikacija je integrirana sa spasilačkom službom 24 sata svaki dan. Ova integracija omogućuje brzu komunikaciju i koordinaciju između aplikacije i službe koja pruža pomoć. Prednosti za korisnike i njihovu sigurnost

Za korisnike Emergensee, precizno određivanje vrste hitne situacije znači više od osjećaja sigurnosti. To znači praktičnu pomoć i brzi odgovor u trenucima kada je svaka sekunda važna. Korisnici mogu biti sigurni da će aplikacija reagirati promptno i u skladu s njihovim potrebama, bez obzira na vrstu situacije s kojom se suočavaju na moru.

Ključne ostale značajke EmergenSea aplikacije

1. Brzo obaviještavanje EmergenSea pozivnog centra 

Jedna od najvažnijih funkcionalnosti EmergenSea aplikacije je mogućnost brzog kontaktiranja službe za spašavanje. SOS gumb omogućava trenutni poziv u pomoć, dok je u slučaju slabog signala dostupna funkcija slanja SMS-a. Ova značajka osigurava da pomoć bude uvijek na dohvat ruke, bez obzira na uvjete na moru.

2. Praćenje plovila u stvarnom vremenu 

EmergenSea omogućava 24/7 praćenje plovila u stvarnom vremenu, što je ključno za brzu reakciju u slučaju opasnosti. Bilo da ste vlasnik plovila ili charter firma, mogućnost stalnog nadzora povećava vašu sigurnost i mir.

3. Geofencing 

Aplikacija koristi geofencing tehnologiju za automatsko obavještavanje korisnika o navigacijskim opasnostima. Ova značajka omogućava skiperima da izbjegnu opasna područja i plove sigurno.

4. Personalizirani korisnički profil 

Korisnici mogu jednostavno ažurirati svoje osobne podatke i informacije o plovilu, čime osiguravaju točnost podataka u slučaju hitne situacije.

6. Besplatna asistencija na moru 

Članovi EmergenSea mreže mogu uživati u dodatnim uslugama, uključujući besplatnu asistenciju na moru, što dodatno povećava sigurnost.

7. Offline funkcionalnost 

Kada internet veza nije dostupna, aplikacija koristi SMS za komunikaciju, osiguravajući kontinuiranu dostupnost usluga.

8. Privremeno skrivanje vidljivosti 

Opcija za "incognito" način plovidbe omogućava korisnicima da privremeno sakriju svoju vidljivost na mreži, osiguravajući privatnost.

Budućnost sigurnosti na moru

EmergenSea Live Tracking nije samo aplikacija, već napredni alat koji postavlja nove standarde u području sigurnosti na moru. S kontinuiranim razvojem i integracijom novih tehnologija, aplikacija nastavlja unapređivati svoje funkcionalnosti kako bi osigurala najvišu razinu zaštite za sve svoje korisnike. Precizno određivanje vrste hitne situacije samo je jedan od mnogih aspekata koji čine Emergenseu neprocjenjivim partnerom za svakog ljubitelja mora i profesionalnog mornara.

Aplikacija je dostupna besplatno u mrežnim trgovinama, iOS i Android. 

 


Reci što misliš!