Događaji

#DHMZ

Pretežno sunčano i toplo uz temperaturu do 33 °C

Pretežno sunčano i toplo uz temperaturu do 33 °C
Šime Zelić/ PIXSELL

Na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano uz povremeno povećanu naoblaku.

Ponegdje malo kiše ili poneki pljusak, ponajprije u istočnoj i Gorskoj Hrvatskoj, navečer moguće i na sjevernom Jadranu. Ujutro na kopnu može biti magle.

Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu i jugozapadni, ujutro na sjevernom dijelu prolazno i bura.

Najniža temperatura od 15 do 20, na obali i otocima između 21 i 26 °C. Najviša dnevna uglavnom od 28 do 33 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 20.7.2024. u 19 sati

Stanje

Nad Jadranom se sa sjevera pruža anticiklonalni greben, ali po visini sa zapada pristiže vlažni i nestabilni zrak.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadni vjetar, uz obalu sjevernog Jadrana i bura 6-16, još danas podno Velebita ponegdje i do 20 čvorova, postupno će slabiti na 4-10 čvorova, i to prvo uz obalu. More 2-3, u smirivanju na 1-2. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, još u početku duž obale ponegdje uz nešto više oblaka postoji mala mogućnost za pokoji pljusak s grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Ujutro uglavnom tiho , na otvorenome južnog i srednjeg Jadrana slab sjeverozapadni vjetar . Poslijepodne slab, samo ponegdje i umjeren sjevereozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu tiho ili slab jugoistočni vjetar. More malo valovito, poslijepodne na južnom i srednjem Jadranu ponegdje moguće i umjereno valovito. Pretežno vedro, poslijepodne duž obale ponegdje uz nešto više oblaka postoji mala mogućnost za pokoji pljusak s grmljavinom


Reci što misliš!