Događaji

U sklopu Tunuare

U novoj ribarskoj luci Vela Lamjana održan skup “Očuvanje tradicionalnih ribarskih zajednica”

U novoj ribarskoj luci Vela Lamjana održan skup “Očuvanje tradicionalnih ribarskih zajednica”

U sklopu 19. izdanja Tunuare - Kualjskih ribarskih noći, u ribarskoj luci Vela Lamjana na otoku Ugljanu održan je stručni skup na temu “Očuvanje tradicionalnih ribarskih zajednica”.

Okupljenima su se, uz ostale, obratili ministar Šime Erlić, župan Božidar Longin, državni tajnik Josip Bilaver, ravnatelj uprave za ribarstvo Ante Mišura, ravnatelj Lučke uprave Zadar Željko Knežević i općinski načelnik Bruno Mišlov. Istaknuta je važnost dijaloga i razmjene iskustava kao ključnih koraka prema pronalasku održivih rješenja za izazove s kojima se suočava sektor ribarstva.

Sinergijom Vlade, Županije i lokalne razine, ribarima i gospodarstvenicima koji se bave akvakulturom osigurali smo kvalitetne, sigurne i dobro opremljene ribarske luke. Naše nove ribarske luke u Lamjani i Zadru rade vrlo uspješno i slobodno možemo reći da su najmodernije na Jadranu.

Posebno tu treba pohvaliti nositelja projekta izgradnje, Lučku upravu Zadar, a vjerujemo i da će suprastruktura koju smo mogli vidjeti i premijerno danas u Kalima, našim ribarima omogućiti dodatne benefite - poručio je župan Longin podsjetivši da Zadarska županija s ponosom nosi epitet najribarskije županije, a Kali najribarskijeg mjesta na Jadranu.

Skup je održan u novom dijelu Ribarske luke u Kalima, vrijedne 5,35 milijuna eura, koja predstavlja ključnu infrastrukturu za budućnost razvoja ribarstva ne samo u Hrvatskoj, već i šire.


Reci što misliš!