Događaji

19. srpnja

U luci Vela Lamjana u Kalima skup o ribarstvu

U luci Vela Lamjana u Kalima skup o ribarstvu
Dino Stanin/PIXSELL

Općina Kali, ”Udruga Kualjske ribarske noći” te ribarska zadruga ”Omega 3” organizira 19. skup o ribarstvu pod nazivom ”Očuvanje tradicionalnih ribarskih zajednica”, koji će se održati 19. srpnja u Ribarskoj luci Vela Lamjana u Kalima na otoku Ugljanu.

Ribarski skup održati će se u novom djelu Ribarske luke Vela Lamjana koja je važan dio ribarske infrastrukture za budućnost razvoja ribarstva u Hrvatskoj, ali i šire. Okupit će stručnjake, donositelje odluka te predstavnike različitih ribarskih zajednica s ciljem promicanja održivog ribarstva, ali i prilagodbe i pronalaska rješenja za očuvanje tradicionalnih ribarskih zajednica.dfaffc39df0a2bd2761aabc25e56e1d7.jpg?v=2- Ribarstvo predstavlja temeljni element tradicionalne hrvatske ribarske baštine, suočavanje s izazovima i ograničenjima može imati dalekosežne posljedice ne samo na ekonomiju već i na socijalni i kulturni identitet ribarskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Vjerujemo da je dijalog ključan korak prema pronalasku održivih rješenja te da će razmjena iskustva i ideja na skupu pružiti temelj za poticanje pozitivnih promjena u ribarskom sektoru. 

Suradnja svih dionika bit će od vitalne važnosti za oblikovanje budućnosti ribarstva u Republici Hrvatskoj.


Reci što misliš!