Događaji

blagdan Gospe Karmelske-Karmenice

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Kolan

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Kolan

Svečanom sjednicom općinskog vijeća danas je u Kolanu obilježen Dan Općine Kolan i blagdan Gospe Karmelske-Karmenice. Nagrada za životno djelo posthumno je dodjeljena Vjencislavu Oštariću.

U nazočnosti izaslanika predsjednika Sabora RH saborskog zastupnika Ivana Dabe, državnog tajnika Tomislava Družaka, saborskog zastupnika Zvonimira Troskota, zamjenika župana Šime Vickovića, predstavnika gradova i općina, ravnatelja ustanova i direktora, općinski načelnik Šime Gligora i predsjednik općinskog vijeća Ante Zubović uručili su zahvalnice ovogodišnjim laureatima.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodjeljena Vjencislavu Oštariću, a zahvalnice su dobili KUD Bartol Kašić, Erika Nagyova Petrikova, Ivan Balabanić, Vesna Mirčić, Marin Oštarić, učenici Martina Prtorić, Mia Fabijanić, Marta Gligora, Elena Paladina, mentorica Ksenija Datković, učenici Lukas Gligora, Lucija Oliverić i Fran Baričević, školska odbojka i školski nogomet OŠ A.G. Matoš Novalja i Rukometni klub Pag.

- Ovu našu najzapadniju općinu krasi ljepota, ali prije svega ljudi koji drže do svoje tradicije i običaja. Iz izlagnja načelnika vidljivo je koliko je Zadarska županija prisutna u svim projektima na području Općine, a ima ih zaista puno.

Naše ustanove kontinuirano surađuju sa ovom općinom- ŽUC skrbi o cestama, ŽLU priprema novi projekt vezan uz lučku infrastrukturu, a Natura Jadera dva nova pilot projekta.

Istaknuo bih svakako i stalne napore Vlade RH za razvoj otoka i podsjetio da je od 150 milijuna eura koliko je osigurano iz ITU mehanizma, 25,6 milijuna namijenjeno otocima Zadarske županije, među kojima je i Pag, a za sada je definirano 7 projekata kroz prvu fazu ocjenjivanja.- rekao je na svečanoj sjednici Općine Kolan zamjenik župana Šime Vicković.


Reci što misliš!