Događaji

morski svijet

Šibenik iz nove perspektive: Instalirana kamera koja vam otkriva čari podmorja

Šibenik iz nove perspektive: Instalirana kamera koja vam otkriva čari podmorja
Pixabay

Kamera omogućava promatranje prirodnog ponašanja biljnog i životinjskog svijeta bez ometanja, pružajući znanstvenicima priliku da bolje razumiju i zaštite nevjerojatna stvorenja našeg Jadrana.

Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković sa Zavoda za istraživanje mora i okoliša postavili su podvodnu kameru na plaži Martinska u Šibeniku na dubini od pet metara i stalno emitira snimku putem Instagrama i YouTubea.

„Zahvaljujući trudu naših znanstvenika iz Zavoda za istraživanje mora i okoliša #ZIMO sada imate ponovno priliku zaviriti u tajanstveni podvodni svijet Jadrana, u svako doba dana i noći.“, napisali su na svojim službenim kanalima te istaknuli da kamera omogućuje promatraju prirodnog ponašanje morskih životinja.

„Ova kamera ne samo da pruža prekrasne prizore već je i dragocjen znanstveni alat. Znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković koriste snimke za proučavanje ponašanja i brojnosti morskih stanovnika, što je ključno za razumijevanje i očuvanje našeg bogatog podmorja.“, dodali su s Instituta.


Reci što misliš!