Događaji

veliki uspjeh

ZADRA NOVA dobila nagradu EURADA

ZADRA NOVA dobila nagradu EURADA

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u lipnju je bila domaćin posjeta Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj OECD-a i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU).

Osim toga, predstavljene su prilike za nove EU projekte, a tijekom događanja okupljenima je predstavljena i EURADA nagrada koju je dobila Agencija ZADRA NOVA. 

Studijski posjet aktivnost je u sklopu projekta „Poboljšanje kvalitete višerazinskog upravljanja i jačanje otpornosti otočnih gospodarstava Hrvatske, Grčke i Švedske“.

Ovaj projekt provode OECD, nadležno hrvatsko ministarstvo – MRRFEU, u suradnji s Glavnom upravom za potporu strukturnim reformama Europske komisije DG REFORM te partnerima iz Grčke i Švedske.

Zadarska županija je uz Dubrovačko-neretvansku županiju odabrana kao pilot lokacija predmetnog projekta OECD-a i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije upravo zbog svoje karakteristične otočnosti izražene kroz najveći broj nastanjenih otoka prema posljednjem Popisu stanovništva iz 2021. godine među obalno-otočnim županijama (18 nastanjenih otoka) i raznolikosti tog istog područja koje obuhvaća otoke u specifičnom položaju, udaljene pučinske otoke, ali i premoštene otoke sa većim brojem stanovnika te male otočne zajednice.

“Ovaj projekt je izrazito važan jer se odvija u okviru procesa pristupanja Hrvatske OECD-u. Približili smo mogućnosti i izazove gospodarskih aktivnosti na otocima, što je jako važno jer ima svoje specifičnosti.” izjavila je ravnateljica agencije Zadra Nova Marina Dujmović Vuković

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu aktivnosti centra EUROPE DIRECT Zadar održala je informativno događanje Prilike za nove EU projekte. 

Tijekom događanja okupljenima je predstavljana i EURADA nagrada koju je dobila Agencija ZADRA NOVA. Naime, od 2015. godine Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA dodjeljuje EURADA nagradu razvojnim agencijama koje svoj rad temelje na inovativnim praksama s ciljem poticanja regionalnog razvoja. Ravnateljici Agencije, Marini Dujmović Vuković, nagrada je svečano uručena početkom lipnja u Bruxellesu u sklopu konferencije AGORADA.

“Svake godine EURADA nagradu dodjeljuje u više kategorija, mi smo našu dobili u kategoriji Prilagodba i ublažavanje klimatskih promjena, jer je prepoznat naš rad na uvođenju inovativnih rješenja s ciljem smanjenja posljedica klimatskih promjena i to kroz projekt STREAM i pilot projekt kišnih vrtova.“ izjavila je ravnateljica agencije Zadra Nova Marina Dujmović Vuković


Reci što misliš!

  Vezane vijesti