Događaji

promet

Na zadarske ulice se vratili "bobiji"

Na zadarske ulice se vratili

Od ponedjeljka, 01. srpnja, na području grada Zadra pripadnici jedinice prometne mladeži nazočni su na frekventnim raskrižjima te fizički upravljaju prometom u cilju osiguravanja nesmetane protočnosti prometa te pružanje pomoći svim sudionicima u prometu.

Također postupaju u cilju sprječavanja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila. Tijekom turističke sezone na prometnicama u Zadru, policiji će pomagati i 6 pripadnika prometne jedinice mladeži.

Pripadnici prometne jedinice mladeži prethodno su završili program osposobljavanja iz područja prometno-preventivnog odgoja sudionika u prometu, pravila prometa, prometnih znakova te upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.

Za postupanje vozača motornih vozila suprotno zahtjevu izraženom pomoću znaka ili po naredbi ovlaštene osobe propisana je kazna u iznosu od 390 do 920 eura, tri mjeseca zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima vozaču se u evidenciju upisuju tri negativna prekršajna boda.

Za ostale sudionike u prometu, ako ne postupe po naredbi izraženoj pomoću znaka ovlaštene osobe, propisana je novčana kazna u iznosu od 30 eura.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, sudionici u prometu dužni su postupati po njihovim zahtjevima i naredbama.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti