Događaji

poruka maturantima

Sandra Šango: Budite vrijedni, odlučni, dosljedni i ne bojte se raditi jer tako dolazite do uspjeha

Sandra Šango:  Budite vrijedni, odlučni, dosljedni i ne bojte se raditi jer tako dolazite do uspjeha
gvz

I ove godine, u skladu s dugodišnjom tradicijom Gimnazije Vladimira Nazora, svečano su se okupili maturanti u čast završetka obrazovanja.

28. lipnja, pred roditeljima, u novootvorenom prostoru Kompleksa sv. Nikole, maturantima su se dodijelile svjedodžbe završnoga razreda.

Učenice drugoga razreda, Đina Medić i Dunja Savić, vodile su program ove svečane dodjele.

Program je otvorila klapa Feral izvedbom himne, a nakon uvodnih pozdravnih riječi voditeljica, svim učenicima, profesorima, roditeljima i ostalim sudionicima obratila se ravnateljica škole, profesorica Sandra Šango.

U svom govoru pozdravila je sve prisutne te zahvalila domaćinima crkve sv. Nikole na gostoprimstvu. Zahvalila je i razrednicima na odgajanju mladih ljudi, ali i roditeljima na povjerenju pri upisima njihove djece u Gimnaziju Vladimira Nazora.

U svom obraćanju maturantima ravnateljica je istaknula: ,,Dragi maturanti, polaganjem ispita državne mature, završili ste svoje gimnazijsko obrazovanje i stupate prema nekim novim izazovima. U ove četiri godine, koje su prebrzo prošle, odrasli ste i mnogo napredovali. Ne bojte se, sve znanje koje su vam nastavnici prenijeli i sve vještine koje su vam pomogli razviti, iskoristite to! Budite vrijedni, odlučni, dosljedni i ne bojte se raditi jer tako dolazite do uspjeha.

Vjerujem da ćete biti uspješni u daljnjem obrazovanju i postati stručnjaci u raznim područjima. Sigurna sam ćete ostati dobri ljudi, na ponos svojim roditeljima, Gimnaziji Vladimira Nazora, Zadru, Zadarskoj županiji i lijepoj našoj Hrvatskoj."

Nakon što je ravnateljica još jednom u svoje ime i ime svih djelatnika škole maturantima zaželjela sreću, voditeljice su najavile svečanu dodjelu svjedodžbi.

Ravnateljica i razrednice Korana Marušić, Sanja Fabac i Amalija Colić uručile su svjedodžbe i ruže učenicima opće gimnazije, 4. a, b i c razredu. Voditeljice su najavile zbor koji nas uvijek vrijedno predstavlja izvan zidova škole, a potom je zbor izveo pjesmu ,,Dobar dan" Olivera Dragojevića. Nakon izvedbe, ravnateljica i razrednici Stanka Milković, Mate Žilić i Ina Mandžo Fabijanić uručili su svjedodžbe učenicima jezične gimnazije, 4. d, e i f razredu. Ravnateljica je, u ime škole, nagradila učenike koji su se istaknuli u izvannastavnim aktivnostima te učenike koji su bili najuspješnijih rezultata sve četiri godine.

Za učenika generacije 2023./2024. izabran je učenik 4. a razreda Niko Turčinov koji je u ime svoje generacije održao govor:

,,Dragi profesori, često toga nismo svjesni, ali posao vas profesora od velikog je značaja, a odgoj i obrazovanje ključ su u izgradnji svakoga čovjeka. Hvala vam što šte sudjelovali u našim životima. Dragi kolege, čestitam vam što ste uspješno završili srednju školu i želim vam sreću u daljnjem životu. Ostvarite svoje ciljeve i uživajte na putu do njih!"

Nagrađen je i najbolji profesor po izboru generacije, Mate Žilić, profesor matematike. Profesor Žilić zahvalio je maturantima na izboru te istaknuo: ,,Profesorski posao nije lagan, a kad te učenici izaberu za profesora generacije, dobiješ potvrdu da taj posao obavljaš na pravi način, ali i ogromnu motivaciju za dalje, hvala vam na tome! Moram vas pohvaliti kao generaciju i žao nam je što odlazite, tužni smo što je došao kraj našem druženju, ali sretni smo zbog vas, vas čeka još ljepši, uspješniji period života. Ostanite i dalje ovako divni ljudi kakvi ste bili nama ove četiri godine. Nemojte dozvoliti da vas svijet pokvari!"

Učenica 4. f razreda Ramona Žunić, koja je uvijek predstavljala školu dramskih izvedbama i recitacijama, održala je svoju posljednju točku u svojoj školi pročitavši kolegama maturantima pjesmu ,,Igračka vjetrova" Tina Ujevića: ,,Podaj se pjanom vjetru života / pa nek te vije bilo kud / pusti ko listak nek te mota / u ludi polet vihor lud. / Leti ko lišće što vir ga vije, / za let si, dušo stvorena."
Za kraj su razrednici i ravnateljica izveli pjesmu ,,Pismo moja" Olivera Dragojevića, a izvedbi se pridružio i zbor naše gimnazije. Događanje smo završili zajedničkom fotografijom ispred crkve sv. Marije.
 


Reci što misliš!