Događaji

u ponedjeljak, 17. lipnja

Župan organizira prijem za izvanredne učenike

Župan organizira prijem za izvanredne učenike

Župan Božidar Longin primit će u ponedjeljak, 17. lipnja 2024. s početkom u 9 sati u dvorištu Doma Zadarske županije učenike osnovnih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta te one koji su sudjelovali na državnim smotrama.

U 10 sati održat će se prijem za učenike srednjih škola.

Istoga dana s početkom u 12 sati, župan će u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije  prirediti prijem za sudionike u projektu “Most mogućnosti u Zadarskoj županiji” , a tom će prigodom za taj projekt  i svečano biti podjeljena priznanja Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije. 

Riječ je o projektu koji su realizirali Odjel za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela Županijskog suda u Zadru, Gimnazija Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafička škola.

Učenici Prirodoslovno-grafičke škole su izradili dokumentarni film "Most mogućnosti u Zadarskoj županiji" - 'The bridge of possibilities in Zadar County' za međunarodnu konferenciju Victim Support Europe  'The bridge over  troubled water'  koja se održala u Zagrebu u svibnju ove godine, a učenici Gimnazije Vladimira Nazora su bili zaduženi za transkript dokumentarnog filma i prijevod na engleski jezik.

“Most mogućnosti u Zadarskoj županiji” gledateljima dočarava životnu borbu žrtve kaznenog djela teškog obiteljskog nasilja od prijave kaznenog djela do okončanja kaznenog postupka, oblike pomoći i podrške koje je dobila od Odjela i drugih ustanova, službi i nevladinih organizacija u Zadarskoj županiji.

U filmu također sudjeluju i predstavnici ministarstva, ustanova, službi i nevladinih organizacija koji svojim izjavama na razumljiv način pojašnjavaju kako i na koji način konkretno pomažu žrtvama nasilja, te koliko je važna međuresorna suradnja kako bi žrtva ostvarila sva svoja zakonom utvrđena prava.

Uz  6 učenika koji su sujelovali u projektu na prijemu će biti nazočni  I predstavnici  Županijskog suda u Zadru,  Odjela za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela, predtsvnici Prirodoslovvno-grafičke škole I Gimnazije Vladimira Nazora, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, PU zadarske te udruga Duga i Zvonimir.


Reci što misliš!