Događaji

petak, 24. svibnja

Potpisivanje Ugovora o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja između Zadarske županije i HBOR-a

Potpisivanje Ugovora o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja  između Zadarske županije i HBOR-a

U petak, 24. svibnja 2024. Maloj vijećnici Doma Zadarske županije s početkom u 10 sati bit će potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” i “Investicije privatnog sektora” između Zadarske županije i HBOR-a.

S ciljem poticanja poduzetništva na području Županije, kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita će osigurati HBOR izravno ili posredstvom poslovnih banaka, a sredstva subvencije kamate korisnicima kredita u visini od 2 postotna poena će osigurati Županija.

Krediti će  se, prema ovom Ugovoru, moći  odobravati mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima (trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama koje samostalno obavljaju djelatnost, zadrugama i profitnim ustanovama) za prihvatljive projekte te uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” i “Investicije privatnog sektora” važećim u trenutku donošenja odluke o odobrenju kredita, osim za ulaganja u djelatnosti primarne poljoprivredne proizvodnje i sektor ribarstva.


Reci što misliš!