Događaji

26. travnja

Dođite na manifestaciju MarsOvca i doživite najbolje od gastronomske ponude Paga

Dođite na manifestaciju MarsOvca i doživite najbolje od gastronomske ponude Paga
Grad Pag

Još jedan podsjetnik dobrodošlice svima koji dolaze i "last call" onima koji još nisu odlučili bi li se odazvali na gastro doživljaj MarsOvca - budite dio novog hedonističkoga gastronomskog događaja koji će se održati u Novalji, na otoku Pagu, 26. travnja od 11 sati, u ogradici u novaljskim Škuncinim stanima.

Tom prilikom ispričat ćemo priču o MarsOvci te zajedno sa svojim vrhunskim ugostiteljima u 12 sati, točno u podne, ponuditi pravi „novaljski ubed“, spravljen od janjetine s bižima, koptrlice, utrobice i tripica. Jela su to s originalnim kuharskim potpisom, pripravljena po autohtonoj, tradicionalnoj recepturi, na način kako su se nekada pripremala.  Sada su ponovno pred nama, odoljela svim proteklim vremenima i čekaju neke nove istinske gurmane.       

Dobrodošli ste i na večernji dio gastro programa MarsOvce, planiran za javnost istog dana, na Trgu Bazilike, s početkom u 19 sati. Ljubitelji autohtone kuhinje moći će degustirati jela koja će pripremati čak 12 poznatih restorana s područja grada Novalje.

Na svakom stolu bit će predstavljena Bljac i Mljac jela, sva nadasve fina, a koja donosimo u nastavku:

Konoba Težak
– fritaja od kovsice i picev

Restoran Antonio
– utrobica na naglo s kapulon

Restoran Timun
– trgana (Pulled lamb), janjetina na palenti

Restoran Riva
– janjetina na gradele s mišancon 

Restoran Boškinac
– koprtlica s praščevinom + desert od skute

Restoran Starac i More
– janjeća bajadera s kremom od krumpira + jedan desert od skute

Restoran Lastura
– palježina sa zeljen

Bikarija
– tripice

Restoran Žal
– janjetina s bižima

Bena camping
– lešo janjetina i mrva slanoga (u tesno s kapusn, mrkvom i krumpirom)

Restoran Bazilika
– utrobica dolce, garbo

Izlagači paškog sira
– OPG Vidas

787af99edbb086e0551ee9b8e79b3a5f.jpg?v=2MarsOvca moći će se po prvi puta ove godine pronaći i u novaljskim restoranima, od 26. travnja do 26. svibnja, kada je ona najsvježija i najukusnija. Sve goste željne novih i drevnih okusa na menijima ugostiteljskih objekata očekuju tradicionalna i pomalo zaboravljena jela.

Besplatan smještaj Vam osigurava organizator u Hotelu Olea u Novalji, kao i sve ukusne zalogaje koje ćete probati, stoga molimo da svoj dolazak potvrdite.

Očekujemo vas 26. travanja u Novalji, na otoku Pagu, mjestu rođenja MarsOvce. Pridružite nam se na hedonističkom događaju stvorenom samo za prave gurmane.   

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom gastronomskom doživljaju.

                         Što je to MarsOvca?

Paška ovca jedna je posebna životinja, posebna ovca, možemo slobodno reći - ovca nad ovcama, MarsOvca, koja je dokazala  da se može živjeti na golom kamenu uživajući u posolicom začinjenom mirisnom smilju i aromatičnom bilju te od njega stvoriti najbolji sir na svijetu – paški sir. Novaljci su stoga svoju ovcu odlučili staviti na tron gdje i pripada te zahvaliti toj skromnoj životinji što ih hrani već stoljećima. Stoga su odlučili gastronomskom manifestacijom MarsOvca prezentirati svoju tradicionalnu gastronomiju za koju je upravo paška ovca itekako zaslužna. 

“MarsOvca je svojevrsni hommage Paškoj ovci, otočnoj hraniteljici i težačkom načinu života nanovo ispričan kroz novu gastronomsku kreaciju njezinih proizvoda od mesa, sira, skute, surotve i iznutrica” ističu organizatori ove nove gastro manifestacije, Udruga obrtnika – ceh ugostitelja grada Novalje, Turistička zajednica grada Novalje i Grad Novalja.

Organizatori:

Udruga obrtnika Novalje – ceh ugostitelja
Turistička zajednica grada Novalje

Grad Novalja

 


Reci što misliš!