Događaji

Aneks Kolektivnog ugovora

Nakon četverodnevnog štrajka i dvije sudske presude postignut dogovor - radnicima Luke Zadar povećane plaće

Nakon četverodnevnog štrajka i dvije sudske presude postignut dogovor - radnicima Luke Zadar povećane plaće
Šime Zelić/PIXSELL

- Zadovoljni smo, rekao je sindikalni predstavnik radnika Luke Zadar Nikola Tuta nakon završetka dugotrajnih pregovora s upravom.

Nakon četverodnevnog štrajka i dvije sudske presude postignut je dogovor između sindikata i Uprave društva Luke Zadar. 

Podsjetimo, radnici luke Zadar s kineskim vlasnicima pregovarali su gotovo sedam mjeseci tražeći povećanje plaće što su oni odbijali. Radnici su stoga stupili u štrajk, no on je završio nakon što ga je Županijski sud u Zadru proglasio nezakonitim. Vrhovni sud je međutim poništio presudu nakon čega su ponovno krenuli pregovori s upravom koji su završili uspješno. 

- Zadovoljni smo, rekao je jutros sindikalni predstavnik radnika Luke Zadar Nikola Tuta nakon završetka dugotrajnih pregovora s upravom.

- Štrajk ne bi bio moguć bez podrške svih radnika i pravne službe sindikata i bez toga radnici ne bi dobili povećanje plaće, rekao je Stjepan Lisičak, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske.

Aneksom Kolektivnog ugovora koji je danas potpisan radnici na određeno vrijeme zaposleni su na neodređeno, radnici će dobiti dodatak za teže uvjete rada te će im biti isplaćeni zaostaci koji im pripadaju po kolektivnom ugovoru.  

 

 


Reci što misliš!