Događaji

aktiviran sustav protuzračne obrane

Izraelske rakete pogodile lokaciju kod Isfahana u Iranu

Izraelske rakete pogodile lokaciju kod Isfahana u Iranu

Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je u četvrtak kasno navečer ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars izvješćujući o eksploziji navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.

Iranska novinska agencija Fars izvijestila je da se eksplozija mogla čuti u blizini zračne luke u iranskom gradu Isfahanu, ali uzrok napada nje odmah bio poznat.

"Uzrok tih eksplozija još nije poznat, istraga će se nastaviti dok se ne utvrde točne pojedinosti o tom incidentu", izvijestila je agencija Fars.

Sustav protuzračne obrane u iranskome gradu Isfahanu aktiviran je protiv "objekta za koji se sumnja da je dron", rekao je izvor agenciji, koja je dodala da su se u blizini vojne baze na sjeverozapadu grada čule tri eksplozije.

CNN je javio da je nekoliko letova u iranskom zračnom prostoru preusmjereno.

Tijekom vikenda Iran je lansirao stotine dronova i raketa uzvraćajući na navodni izraelski napad na njegovo veleposlanstvo u Siriji. Većina dronova i raketa srušena je prije nego što je stigla do izraelskog teritorija.

Iran je u četvrtak u Vijeću sigurnosti UN-a rekao da se Izrael mora prisiliti da prekine sve vojne napade na njihove interese, dok je glavni tajnik UN-a upozorio da se Bliski istok nalazi u trenutku "najveće opasnosti".

Izrael je rekao da neće uzvratiti na napad Irana dronovima i raketama 13. travnja.


Reci što misliš!