Događaji

Izaslanstvo Grada Brna

Sveučilište otvorilo mogućnost osnivanja Centra za češki jezik i kulturu u Zadru

Sveučilište otvorilo mogućnost osnivanja Centra za češki jezik i kulturu u Zadru

Izaslanstvo Grada Brna, predstavnici udruga za suradnju i partnerstvo Republike Češke i Republike Hrvatske te predstavnici tvrtke Tehničke mreže Brno, predvođeno počasnim konzulom Republike Hrvatske u Brnu g. Michalom Chládekom, posjetilo je u utorak Sveučilište u Zadru

Tom su se prigodom susreli s prorektorom za međuinstitucijsku suradnju i internacionalizaciju prof. dr. sc. Markom Lukićem i pomoćnicom rektora za kvalitetu izv. prof. dr. sc. Ivanom Lončar, voditeljicom Centra za strane jezike.

Primanju je nazočila i češka lektorica na Sveučilištu u Zadru mgr. Kristýna Rygolova.

Nakon riječi dobrodošlice obje su strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjom vrlo dobrom suradnjom između dviju država, osobito u području akademske razmjene u okviru europskog programa Erasmus+ i mreže CEEPUS između Sveučilišta u Zadru i Masarykova sveučilišta u Brnu, te iskazale želju i spremnost za nastavkom i unaprjeđenjem suradnje u područjima od obostranog interesa.

Na sastanku se razgovaralo i o zastupljenosti češkog jezika na Sveučilištu u Zadru, kao i o mogućnostima uspostavljanja Centra za češki jezik i kulturu u Zadru i Centra za hrvatski jezik i kulturu u Brnu, koji bi omogućili daljnju akademsku i kulturnu suradnju, razmjenu potomaka čeških i hrvatskih iseljenika, organizaciju zajedničkih kulturnih aktivnosti i druge zajedničke projekte.

Susret je završio u ugodnom prijateljskom ozračju, uz zajedničko fotografiranje.


Reci što misliš!