Događaji

evo prilike

Cijeli tjedan besplatno razgledavanje nedavno otvorenog Edukativno – prezentacijskog centra za podvodnu arheologiju u Zadru

Cijeli tjedan besplatno razgledavanje nedavno otvorenog Edukativno – prezentacijskog centra za podvodnu arheologiju u Zadru
Bojan Bogdanić

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru poziva sve građane na Dane otvorenih vrata nedavno otvorenog Edukativno – prezentacijskog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.

Edukativno – prezentacijski centar smješten je u sklopu kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole, čiju je obnovu sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Centar ima misiju provođenja aktivnosti obrazovanja na polju istraživanja, konzerviranja i restauriranja te promoviranja podvodne kulturne baštine. Unutar obnovljene crkve građani će moći razgledati trajni izložbeni postav s različitim izlošcima i interaktivnim sadržajima hrvatske podvodne baštine te se pobliže upoznati sa zanimanjem podvodnog arheologa, restauratora i konzervatora.

Edukativno -prezentacijski centar možete posjetiti od ponedjeljka do petka u periodu od 9:00 do 15:00 te posebno četvrtkom od 9:00 do 18:00 sati.

Kao UNESCOV centar 2. kategorije Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru razvija i programsku djelatnost edukacije i promocije podvodne kulturne baštine na međunarodnoj razini te će se periodično unutar Edukativno-prezentacijskog centra odvijati seminari i konferencije u kojem slučaju će Centar biti zatvoren za posjetitelje.

Sve informacije vezane za vrijeme i mogućnost posjeta možete promaći na službenim stranicama www.icua.hr kao i na Facebook-u i Instagramu Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.


Reci što misliš!