Događaji

vremenska prognoza

U nedjelju nastavak južine i za doba godine iznimne topline

U nedjelju nastavak južine i za doba godine iznimne topline
Bojan Bogdanić

U nedjelju i ponedjeljak većinom sunčano i uz južinu za travanj neuobičajeno toplo, zatim hladnije, bura, povremena kiša, lokalno i grmljavina, u gorju i snijeg.

Mr. sc. Dragoslav Dragojlović: "U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano te vrlo toplo i vruće. Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura od 8 do 11 °C, a najviša dnevna između 28 i 30 °C.

Podjednako vrlo toplo i vruće te sunčano - gotovo pravo ljetno vrijeme - bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru pretežno sunčano i vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, a prema večeri će prema otvorenom moru zapuhati jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 12 °C, uz obalu između 13 i 17 °C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 27 °C, u Gorskom kotaru malo niža.

U Dalmaciji većinom sunčano i vrlo toplo, u unutrašnjosti ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 13 °C, na moru između 15 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 29 °C.

Vrlo toplo bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će biti obilje sunčana vremena. Puhat će povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar."

 


Reci što misliš!