Događaji

besplatan ulaz

Edukativno prezentacijski centar sv. Nikole otvara vrata građanima!

Edukativno prezentacijski centar sv. Nikole otvara vrata građanima!
Dino Stanin/PIXSELL

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru poziva sve građane na Dane otvorenih vrata nedavno otvorenog Edukativno – prezentacijskog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.

Edukativno – prezentacijski centar smješten je u sklopu kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole, čiju je obnovu sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Svečano otvorena obnovljena crkva sv. Nikole Svečano otvorena obnovljena crkva sv. Nikole

Centar ima misiju provođenja aktivnosti obrazovanja na polju istraživanja, konzerviranja i restauriranja te promoviranja podvodne kulturne baštine. Unutar obnovljene crkve građani će moći razgledati trajni izložbeni postav s različitim izlošcima i interaktivnim sadržajima hrvatske podvodne baštine te se pobliže upoznati sa zanimanjem podvodnog arheologa, restauratora i konzervatora.

Edukativno -prezentacijski centar možete posjetiti od ponedjeljka do petka u periodu od 9:00 do 15:00 te posebno četvrtkom od 9:00 do 18:00 sati.

Kao UNESCOV centar 2. kategorije Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru razvija i programsku djelatnost edukacije i promocije podvodne kulturne baštine na međunarodnoj razini te će se periodično unutar Edukativno-prezentacijskog centra odvijati seminari i konferencije u kojem slučaju će Centar biti zatvoren za posjetitelje.

Sve informacije vezane za vrijeme i mogućnost posjeta možete promaći na službenim stranicama www.icua.hr kao i na Facebook-u i Instagramu Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.

 


Reci što misliš!