Događaji

Do nogometnog ludila ostalo 2 mjeseca

Euro se bliži, putničke agencije rasprodale aranžmane

Euro se bliži, putničke agencije rasprodale aranžmane
Marko Lukunić/PIXSELL

Do Europskog prvenstva u Njemačkoj ostalo je malo više od dva mjeseca

Oko 100 tisuća na ulicama, i 45 tisuća navijača na olimpijskom stadionu u Berlinu. Ljubav je to koja nema cijenu, ali bez punog džepa na Euro se ne može.

"Berlin je apsolutno rasprodan. Cijena jednodnevnog aranžmana je bila 1150, a trodnevnog 2300 po osobi. Ostalo nam je par mjesta na programu za Hamburg, utakmica Hrvatska - Albanija, i par mjesta na jednodnevnom čarter letu za Leipzig, utakmica Hrvatska - Italija", ističe Maša Bulum iz putničke agencije specijalizirane za sportska događanja.

Svi aranžmani, naravno, ne uključuju ulaznicu za utakmice. A i hotelski smještaji u Berlinu pucaju po šavovima, pa će se mnogi sjetiti zaboravljenih rođaka diljem Njemačke.

"U većini slučajeva će tako i biti, prijatelji, poznanici. Govorili smo da je svjetsko prvenstvo u Dohi, skupo, ali u Njemačkoj u ovom trenutku nisu ništa manje", naveo je Ilija Ćosić, HNS-ov časnik za navijače hrvatske reprezentacije.

"Doha je bila mnogima daleko, NjemaČka je blizu i to je jedan dodatni razlog zašto je interes enorman", kaže Bulum.

Svi žele vidjeti majstorije Gvardiola, Brozovića, Perišića. A i Euro bi mogao biti posljednji ples s loptom kapetana Modrića.

Navijanje sigurno neće izostati, a glavna fan zona bit će smještena tik do Brandeburških vrata. Iako su u planu bile i hrvatske fan zone diljem Njemačke, do finalnog dogovora ipak nije došlo.

"Protive se sponzori Eura da Hrvati troše u svojim fan zonama, a ne u njihovim. Jedina nam je nada da na onaj hrvatski šarm ukrademo Njemcima, u Berlinu, fan zonu, da od te fan zone napravimo domaću atmosferu", rekao je Ćosić.

U domaćoj atmosferi, ali i nogometnim predstavama bit će lakše uživati s ulaznicom. Više ih nema, jedina nada Hrvatima je početak lipnja kada će moći kupiti karte koje su vratili UEFA-ini sponzori. Samo 17 Hrvata dosada je vratilo ulaznice.

Do nogometnog ludila ostalo je dva mjeseca.

Njemci, pripremite se, invazija kockica ubrzo stiže.


Reci što misliš!