Događaji

carstvo bagera

Doći na odredište u Zadru prava je pustolovina za domaće, još veća za goste

Doći na odredište u Zadru prava je pustolovina za domaće, još veća za goste

Sezona je na vratima, a Zadar se guši u prašini. Vrijeme ljetno, a dio s najljepšim zadarskim plažama, onima prema Boriku, još je pun bagera. Doći na odredište prava je pustolovina za domaće, još veća za goste.

Kovčezi se već lagano kotrljaju zadarskim asfaltom, turisti vrludaju među bagerima u prašini. Ljetne su temperature, na odmoru su, pa buci unatoč, nervoze još nema. No, domaći koji će ovih dana na kupanje na omiljenu zadarsku plažu na Puntamici, nek' se oboružaju strpljenjem, jer se dijelom Trpimirove neće moći nekoliko dana.

Zbog završetka radova na odvodnji, nakon dvije godine, i stanari Sutomiške ulice napokon bi trebali odahnuti.

- Već dugo traje, ljudi su iz Sutomiške više puta zvali i pitali hoće li konačno biti gotovo do ljeta. Planira se da bude do početka svibnja, kaže Grgo Peronja, direktor "Odvodnje", Zadar.



I gospođa Ana s Bilog Briga konačno je dočekala asfaltiranje ovoga, za sjeverni dio grada, bitnoga rotora.

- Najgore je navečer, znali su raditi do deset sati, kazala je. 

Zbog građevinskih radova, gospođa Stana iz zadarskih Petrića, sada se autobusom vozi i sat vremena, umjesto prijašnjih 15 minuta.

- Ovo je prešlo svaku riječ Božju, a što drugo reći, istaknula je. 

Prema obećanjima, glavnom prometnicom prema Boriku, turističkom dijelu grada, nesmetana vožnja kroz drvored do plaža, bit će moguća od 1. svibnja. Također, do kraja mjeseca bi trebala nestati i zagušenja kod tzv. Dvije pumpe. 


Reci što misliš!