Događaji

vremenska prognoza

U srijedu djelomice sunčano i razmjerno toplo

U srijedu djelomice sunčano i razmjerno toplo
I. P.

U djelomice sunčanoj i razmjerno toploj Dalmaciji oblačnije na sjeveru, pri čemu popodne na otocima može pasti i malo kiše, uz umjereno i jako jugo. Na krajnjem jugu Hrvatske osobito ujutro sunčano, popodne umjereno oblačno.

U srijedu u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano te danju osjetno manje toplo uz slab do umjeren sjeverni vjetar. Najviša temperatura od 20 do 23 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, vjetrovitije, danju osjetno svježije nego prošlih dana te uglavnom suho.

Vjetar povremeno jak sjeveroistočni, dnevna temperatura oko 20 °C.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Postoji mala vjerojatnost za kraći pljusak i grmljavinu ili samo malo kratkotrajne kiše. Zapuhat će jak sjeveroistočni vjetar i jaka bura, pod Velebitom moguće i olujna.

Najviša temperatura zraka većinom od 18 do 23 °C.

U djelomice sunčanoj i razmjerno toploj Dalmaciji oblačnije na sjeveru, pri čemu popodne na otocima može pasti i malo kiše, uz umjereno i jako jugo. Na krajnjem jugu Hrvatske osobito ujutro sunčano, popodne umjereno oblačno.

U četvrtak u kopnenom području razvedravanje, pa do kraja tjedna opet prevladavajuće sunčano, stabilno i sve toplije vrijeme. Jutra će biti malo svježija, a dani mnogima vrlo ugodno topli.

U prvim satima četvrtka na sjevernom dijelu još će postojati i mala vjerojatnost za kišu, zatim će uslijediti nekoliko suhih i stabilnih dana. Prijepodneva uz većinom umjerenu buru, poslijepodneva uz sjeverozapadnjak. 

Jugo slabo do umjereno, a more malo do umjereno valovito. Temperatura bez veće promjene.


Reci što misliš!