Događaji

oprezno

Tijekom uskrsnih blagdana očekuje se pojačani promet na autocestama

Tijekom uskrsnih blagdana očekuje se pojačani promet na autocestama
Jurica Galoic/PIXSELL

Češće pogledajte na brzinomjer i držite razmak od vozila ispred i ne žurite!

Zbog nadolazećeg produljenog vikenda uoči uskrsnih blagdana, od sutra se očekuje gušći promet na svim autocestama. Obzirom na to da je vrijeme proljetnih radova na autocestama, stoga su i na pojedinim dionicima određena  prometna ograničenja.

Međutim, HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti.

Vozače molimo da poštuju signalizaciju i ograničenja brzine vožnje.

Kako često napominjemo, jedino je važno stići do odredišta i svojih obitelji. Češće pogledajte na brzinomjer i držite razmak od vozila ispred i ne  žurite!

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

Autocesta A3 Bregana - Zagreb – Lipovac:

  • Na dionici Jadranska avenija – čvor Lučko

Na ovoj dionici izvode se radovi na zamjeni prijelaznih naprava na sjevernom vijaduktu Sava-Odra, investitora Grada Zagreba u smjeru naplatne postaje Lučko. Obzirom da se dio privremene regulacije prometa nalazi u nadležnosti HAC-a, promet je reguliran na način da se dvosmjeran promet odvija po južnom kolniku u smjeru Grada Zagreba, s po dva sužena prometna traka u oba smjera vožnje. 

  • zona  čvora Zagreb zapad, zbog prometnog rasterećenja kraka 4 čvora Zagreb zapad (Jankomir), iz smjera autoceste A3 (iz smjera GP Bregana) i iz smjera autoceste A2 (iz smjera Macelja) prometuje se u smjeru Grada Zagreba s jednim prometnim trakom.

  • dionica Zagreb zapad – Lučko, zbog rekonstrukcije odmorišta Zagreb (oba smjera), promet se u zoni radova odvija sa po dvije sužene prometne trake u oba smjera.

Autocesta A6 Zagreb - Rijeka     

  • zona čvora Orehovica, zbog rekonstrukcije i dogradnje čvora Orehovica na autocesti A6, izvode se radovi na krakovima čvora te se promet vodi suženim krakovima čvora i to iz smjera Križišća (otok Krk) u smjeru Zagreba i u smjeru Istra/Rupa te iz smjera Istra/Rupa u smjeru Zagreba, zatim iz smjera Zagreba u smjeru Križišće (otok Krk) i iz smjera Zagreba u smjeru Rupa/Istra. 

Za sav promet je zatvoren silazni krak čvora iz smjera Zagreba u smjeru Rijeka/centar/Trsat, a promet se vodi obilaznim pravcem preko ostalih gradskih prometnica.

Autocesta A7, Rupa Rijeka – Žuta Lokva     

  • šira zona čvora Učka (Matulji), zbog radova rekonstrukcije i dogradnje čvora Učka, promet se svim krakovima čvora vodi jednom prometnom trakom. Na glavnoj trasi autoceste promet se u zoni čvora Učka odvija bez ograničenja, u oba smjera vožnje. 

  • Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/  ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422.


Reci što misliš!