Događaji

dhmz

Pretežno sunčano, umjerena bura na obali

Pretežno sunčano, umjerena bura na obali
Šime Zelić/PIXSELL

Na sjevernom Jadranu većinom suho i sunčano, a u Gorskome kotaru i Lici do sredine dana oblačnije, ponegdje i kiša. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na moru će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana i jaka

U petak u istočnoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno. Uglavnom poslijepodne ponegdje kiša, pa i u obliku ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Jutarnja temperatura zamjetno viša nego u četvrtak, a dnevna niža.



U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne dulja sunčana razdoblja i oko 17 °C. U prvom dijelu dana promjenjivo oblačno mjestimice s malo kiše, uglavnom u noći i ujutro. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu većinom suho i sunčano, a u Gorskome kotaru i Lici do sredine dana oblačnije, ponegdje i kiša. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na moru će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana i jaka, poslijepodne na otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša temperaura od 14 °C u gorju do 19 °C na obali.

U Dalmaciji djelomice sunčano, na otocima i sunčanije, a uz jači razvoj oblaka lokalno može pasti malo kiše, pa i u obliku kratkotrajnog pljuska, uglavnom u južnijim područjima i Zagori.

Slaba i umjerena bura i sjeverozapadni vjetar na otvorenom i jači, a more pritom malo do umjereno valovito. Poslijepodnevna temperatura zraka od 17 do 20 °C, a ujutro uz more oko 11 °C.

Podjednaka jutarnja i dnevna temperatura i na krajnjem jugu Hrvatske, uz djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Vjerojatnost za malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom najveća je poslijepodne duž obale. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.


Reci što misliš!