Događaji

vremenska prognoza

U utorak s burom razvedravanje, a malo kiše još na jugu

U utorak s burom razvedravanje, a malo kiše još na jugu
Bojan Bogdanić

Vjetrovitije već od jutra u unutrašnjosti Dalmacije te osobito na srednjem Jadranu, gdje će također bura ponegdje na udare biti i olujna te već prijepodne "tjerati" oblake

Na jugu Hrvatske kiša će još ponegdje vjerojatno padati i u topliji utorak ujutro, samo rijetko i poslije. Slijedi razvedravanje, ali i jačanje bure, koja uglavnom navečer i u noći na srijedu lokalno može imati olujne udare.



Vjetrovitije već od jutra u unutrašnjosti Dalmacije te osobito na srednjem Jadranu, gdje će također bura ponegdje na udare biti i olujna te već prijepodne "tjerati" oblake. Stoga će temperatura zraka od jutarnjih vrijednosti od 8 do 11 °C, u unutrašnjosti i oko 5 °C - poslijepodne doći na 14 do 18 °C.

Malo svježije na od jutra sunčanijem sjevernom Jadranu, a u oblačnijoj uglavnom suhoj gorskoj Hrvatskoj ujutro od 2 do 5 °C, popodne od 8 do 11 °C, te uz dodatan osjećaj svježine zbog često umjerene bure, uz more i jake, s mjestimice olujnim udarima osobito podno Velebita, gdje stoga more može biti i valovito.

I u središnjoj će Hrvatskoj uz sjeveroistočni vjetar mnogima biti svježe, i pritom ujutro još većinom oblačno, uz temperaturu od 2 do 6 °C, a poslijepodne od 11 do 13 °C, uz mnogo sunčanog vremena.

Sunčanih će sati biti i u istočnoj Hrvatskoj - vjerojatno više u zapadnoj Slavoniji i Podravini, a manje u Podunavlju. Osim niže temperature nego ponedjeljak, valja spomenuti i često umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.


Reci što misliš!