Događaji

od 18. do 22. ožujka

Kreće proljetna deratizacija i larvicidna dezinsekcija na području općine Vir

Kreće proljetna deratizacija i larvicidna dezinsekcija na području općine Vir

Iz općinskog poduzeća Vir održavanje i tvrtke Pecto dolazi obavijest o početku provođenja sustavne proljetne deratizacije i larvicidne dezinsekcije na području općine Vir, koja će početi 18. ožujka i trajati do 22. ožujka.

Za provedbu sustavne proljetne deratizacije i prve larvicidne dezinsekcije, navodi se, koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj.

Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obavezne preventivne deratizacije i dezinsekcije u 2024. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, ističe tvrtka Pecto, radovi će se odgoditi za sljedeći povoljniji termin.

Sustavna deratizacija će se provoditi parafinskim mamcima koji će se postavljati na privatne i javne površine uz stručni nadzor. Larvicidna dezinsekcija provodit će se tabletama (larvicidima) u stajaćim vodama. Kako bi akcija bila što uspješnija i kako bi se izbjegle eventualne nezgode, potrebna je suradnja svih osoba koje borave na području gdje se obavljaju mjere.

Tvrtka Pecto i komunalno poduzeće Vir održavanje upućuju molbu svim stanovnicima otoka da se pridržavaju navedenih uputa i mjera opreza te da odstrane smeće iz dvorišta i podruma, a osobito otpatke od hrane. Potrebno je također onemogućiti malodobnoj djeci diranje meka i domaćim životinjama pristup do otrovnih meka te. Meke se ne smiju dirati ili premještati.
 


Reci što misliš!