Događaji

vrijednost 4,3 milijuna eura

Održana završna konferencija 1. faze projekta rekonstrukcije Primorske ulice - Nova vizura Novalje

Održana završna konferencija 1. faze projekta rekonstrukcije Primorske ulice -  Nova vizura Novalje

U Novalji je danas održana svečana završna konferencija povodom uspješnog završetka rekonstrukcije Primorske ulice, ključnog infrastrukturnog projekta čija je realizacija značajno unaprijedila prometnu, oborinsku, biciklističku i pješačku infrastrukturu grada.

Projekt, čija je ukupna vrijednost iznosila 4.321.775,41 EUR, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, te predstavlja značajan korak ka modernizaciji i poboljšanju kvalitete života stanovnika Novalje.

Projekt Primorske ulice: Put prema modernijoj Novalji

Rekonstrukcija Primorske ulice, pretvorila je ovu ključnu pristupnu cestu u modernu arteriju koja vodi do srca Novalje i njene obnovljene ribarske luke. Rekonstrukcija Primorske ulice obuhvatila je transformaciju ključne pristupne ceste u dvosmjernu prometnicu s naprednom cestovnom infrastrukturom, suvremenim solarnim klupama, solarnom čekaonicom za autobuse i poboljšanom signalizacijom koja olakšava pristup osobama s invaliditetom.

Zajednički napori i vizija budućnosti

Ante Dabo, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Novalje, istaknuo je na konferenciji da je projekt Primorske ulice jedan od najvećih projekata koji je omogućio ne samo poboljšan promet unutar grada već je i oplemenio područje novim urbanim elementima. Gradonačelnik Novalje, Ivan Dabo, izrazio je zahvalnost suradnicima i djelatnicima na velikim naporima i viziji koja je omogućila ovakav uspjeh.

Podrška središnjih vlasti i EU fondova

Projekt nije samo lokalnog značaja već pokazuje kako suradnja središnjih vlasti i korištenje sredstava EU fondova mogu rezultirati značajnim poboljšanjima infrastrukture koja doprinose cijeloj zajednici. Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, naglasio je značaj ovog projekta kao primjera dobre suradnje i doprinosa razvoju prometne infrastrukture u cijeloj Hrvatskoj.

Nova stranica u razvoju Novalje

Završna konferencija projekta rekonstrukcije Primorske ulice simbolizira više od samog završetka radova; ona označava novu stranicu u razvoju Novalje, s jasnom vizijom prema stvaranju stabilnijeg i prosperitetnijeg okruženja za sve njezine stanovnike i goste. S ovim projektom, Novalja je napravila značajan korak naprijed u svojoj težnji za boljom, modernijom i pristupačnijom destinacijom za život i posjet.


Reci što misliš!