Događaji

humanitarna priča

Na Wine Vip eventu prikupljen 1.731,47 euro za Ligu protiv raka Zadar

Na Wine Vip eventu prikupljen 1.731,47 euro za Ligu protiv raka Zadar
Bojan Bogdanić

U Zadru je uspješno održano sedmo izdanje Wine Vip Eventa upriličeno 22.veljače 2024. godine u ugodnom ambijentu hotela A'mare. Nakon izvrsnog odaziva struke i gostiju u Splitu, eno-gastro turneja je nastavila svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika usko vezanih za ugostiteljstvo i turizam.

Ova autentična i po mnogočemu jedinstvena priča, čak 34. event po redu u organizaciji agencije Ricerca Mercato na čelu s Dantesom Begićem njeguje tradiciju održavanja niz godina u kontinuitetu, podižući razinu kvalitete sadržaja i sudionika, a time i rastuće zanimanje publike upravo za ovakve manifestacije, koje objedinjuju kvalitetu, emociju i svrhu.

Wine Vip Event se održava u pet gradova diljem Hrvatske sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma, nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Sudjelovanje na eventu je isključivo na pozivnicu, a dodatna posebnost je da se gostima omogućuje besplatan ulaz, brojne edukacije i predavanja, te stručne radionice (iznimka je Sake). 

S fokusom na male proizvođače sa ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupili su probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa.

Wine ViP Event @ A'mare 22. veljače 2024. Wine ViP Event @ A'mare

Tako su u Zadru, među ostalima, svoju ponudu predstavili Bora vina, Florijanović vina, MAS VIN, likeri i rakije Paška priča te mnogi drugi, dok su međunarodnoj noti događaja pridonijeli izlagači poput destilerije Berryshka, Ščurek vina, te Radgonske Gorice.

Uz druženje s izlagačima, brojni profesionalci su prepoznali Wine Vip Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu, za koji se u Zadru tražilo mjesto više, a niz je otvoren degustacijskom radionicom „4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije“ pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice. 

U nastavku je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorila o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, dok je savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge. Zatim je Franckov barista, Tomislav Mraović demonstrirao alternativne metode pripreme kave, a voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commercu, Iva Šetina je pojasnila sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel.

O bijelim vinima sa položaja Contarini (Viognier i Sauvignon Blanc), govorio je Antonio Degrassi iz istarske vinarije Degrassi, a dodatni bonus ovogodišnjem programu bila je ekskluzivna radionica o Sake-u – japanskom eliksiru života, pod vostvom renomiranog austrijskog sommelierskog prvaka Suvada Zlatića Suwija.

Event je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, uz niz partnera: Hrvatska turistička zajednica, Zadarska županija, Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra, Obrtnička komora zadarske županije, hotel A'mare, Alexander Commerce i RB Auto  Renault.

- Prekrasan ambijent, izvrstan personal, hotel dostupan svima i fantastični mnogobrojni gosti su obilježili ovogodišnji event. A ako tome dodamo našu neizostavnu emociju i još i humanu notu u kojoj smo zajedno sa partnerima i svim uzvanicima sakupili vrlo lijepih 1.731,47 euro. Zaista smo sretni što smo pomogli Ligi protiv raka Zadar.
Zaista smo jako zadovoljni odazivom jer druženje je bilo nabijeno vrlo pozitivnom energijom... Hvala Zadre i hvala cijeloj regiji! Ostali smo svoji - vrlo lijepi enogastronomski događaj, sa fantastičnim radionicama i edukacijama a usmjereni na ljude iz turizma i ugostiteljstva. I dalje smo posebni jer imati takvo ime na eventu kao što je Suwi Zlatić i takvu radionicu (SAKE) vrlo je posebna privilegija, kazao je organizator Dantes Begić.

Idući tjedan se team Wine Vip Eventa seli na Kvarner gdje će 28.veljače 2024. godine u hotelu Bonavia biti održano riječko izdanje ove jedinstvene manifestacije.

 


Reci što misliš!