Događaji

Prijave do 24. veljače

Udruga Argonauta: Projektom “Ruralna rapsodija - mladi u ritmu zajedništva” do lokalne zajednice po vašoj mjeri

Udruga Argonauta: Projektom “Ruralna rapsodija - mladi u ritmu zajedništva” do lokalne zajednice po vašoj mjeri

Živiš na ruralnom području Šibensko-kninske županije? Imaš između 15 i 29 godina? Uvijek si htio/htjela na neki način doprinijeti svojoj lokalnoj zajednici?

Ako je odgovor na sva ova pitanja DA, Udruga Argonauta iz Murtera ima priliku za vas! Projektom “Ruralna rapsodija - mladi u ritmu zajedništva” osvojite priliku za kreiranjem lokalne zajednice po vašoj mjeri!

Na web stranici i društvenim mrežama udruge Argonauta (Instagram i Facebook) možete pronaći Natječaj za podnošenje projektnih ideja mladih u ruralnim zajednicama Šibensko-kninske županije u sklopu projekta„ Ruralna rapsodija – mladi u ritmu zajedništva“.

Želiš, na primjer, organizirati akciju čišćenja okoliša, oživiti zapušten prostor organiziranjem aktivnosti za mlade, povezati se s drugim mladima iz Županije, pomoći nekome ili promovirati neku svoju vještinu u korist cijele zajednice, a ne znaš odakle krenuti?

eaee261b5fff7e6f682ec9812e09059d.png?ranArgonauta ti nudi upravo tu mogućnost, ako ispuniš 3 kratka koraka:

  1. Imaš dobru ideju
  2. Okupiš ekipu
  3. Popuniš obrazac gdje opisuješ što želite napraviti i pošalješ ga na mail@argonauta.hr

I to je to! Jednom kad je prijava poslana, žiri sastavljen od stručnjaka u području pisanja i provedbe projekta, a zatim i pratitelji udruge Argonauta na društvenim mrežama, odlučuju o 3 najbolja tima koja će osvojiti 800 € za realizaciju svoje projektne ideje; 3 edukacije na kojima će nagrađeni timovi mladih razviti svoju ideju u projekt putem neformalnih metoda a sve pod stručnim mentorstvom iskusnih projektnih voditelja.

Više informacija o samom natječaju i obrazac prijave možete pronaći na linku.

Cilj projekta “Ruralna rapsodija” je osnažit mlade iz lokalne zajednice za aktivno djelovanje u vlastitoj ruralnoj zajednici i preuzimanje uloge inicijatora i organizatora kulturnih, zabavnih i drugih sadržaja kroz pripremu i provođenje vlastitih projekata. Ovaj projekt prilika je za mlado stanovništvo ruralnih područja za usvajanjem znanja i vještina na alternativan način, drugačiji od onog koji se inače nudi u njihovim sredinama.

Projekt će se provoditi do 31. prosinca, 2024. godine. Partneri na projektu su Općina Murter-Kornati i Općina Promina.

Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2023. godinu


Reci što misliš!