Događaji

dan mimoza

Ivana Bičanić: Svakoj od nas treba poticaj i potpora svakog dana u životu

Ivana Bičanić: Svakoj od nas treba poticaj i potpora svakog dana u životu

Ove Zadranke su nosile modnu reviju lokalnih poduzetnica kako bi nam pokazale da je moguće hrabro se uhvatiti u koštac s najtežom dijagnozom, i usprkos tome živjeti život punim plućima...

Ivana Bičanić zadarska poduzetnica i vlasnica brenda ženskih torbi Chic IB bags u suradnji sa Ligom protiv raka Zadar je okupila svoje kolegice zadarske poduzetnice, žene oboljele i preboljele od karcinoma i njihove doktorice da ovom revijom pokažemo i osvjestimo što više žena na preventivne preglede. 

17. Dan mimoza Obilježen 17. Dan mimoza u Zadru

Cilj Dana Mimoza i Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice je osvijestiti žene da brinu o intimnom zdravlju i potaknuti ih na redovite ginekološke preglede.

Rak vrata maternice je bolest koja se u velikoj mjeri može spriječiti ili  otkriti u ranom stadiju. 

Da bi nas podsjetile na važnost preventivnih pregleda, na reviji u gradskoj loži  se okupilo 8 hrabrih žena, koje su prošle ili prolaze vlastitu borbu s karcinomom. 

- One su nosile modnu reviju zadarskih poduzetnica kako bi nam pokazale da je moguće hrabro se uhvatiti u koštac s najtežom dijagnozom, i usprkos tome živjeti život punim plućima. 

Zbog toga ova revija nije samo priča o modi jer ona u fokus stavlja snagu, hrabrost i zajedništvo. 

Svakoj od nas treba poticaj i potpora svakog dana u životu, a naročito potpora da preuzmemo aktivnu brigu o svom zdravlju i da potičemo sve ostale mlade djevojke, zrele žene, sestre i prijateljice oko nas na važnost preventivnih pregleda.

Zajedno za viši cilj!

Snaga je u zajedništvu, poručuje Bičanić.

Sva sredstva prikupljena od donacija namjenjena su Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar.

 


Reci što misliš!