Događaji

više od 30 tematskih radionica

Započinje STEM County tjedan

Započinje STEM County tjedan
Iva Pejković

STEM tjedan pod sloganom Let's STEM together, održat će se od 12. do 16. veljače 2024. godine u vremenu od 9:00 do 18:00 sati u novootvorenom Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar.

Prvi dan STEM tjedna, 12.02.2024. u 10:00 sati, održat će se uvodna konferencija za medije s ciljem predstavljanja aktivnosti STEM tjedna, a drugi dan, 13.2.2024. u 13:00 sati, bit će organizirana panel rasprava na temu Aktivnog građanstva, u kojoj će sudjelovati učitelji osnovnih škola i stručnjak sa Sveučilišta u Zadru te će, u sklopu panela, predstaviti i priručnik Aktivnog građanstva kojeg su zajednički izradili.

Na STEM tjednu učitelji i drugi odgojno-obrazovni radnici razmjenjivat će iskustva s ciljem poboljšanja kvalitete života cjelokupne zajednice, promicanjem vrijednosti poput jednakosti, tolerancije i pravde.

Tijekom događanja održat će se više od 30 tematskih radionica (kreativna matematika, mali kemičari, lego kockice i robotika, mala škola astronomije, istražimo Jadransko more i mnoge druge) za jačanje znanja, vještina i kompetencija te popularizaciju znanosti i STEM područja i aktivnog građanstva te 15-tak prezentacija.

Projekt STEM County se financira u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva" koji čini dio Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i kraljevine Norveške, a provodi se u razdoblju od 15. srpnja 2022. do 14. travnja 2024. godine.


Reci što misliš!