Događaji

vremenska prognoza

U promjenjivi ponedjeljak manje toplo, mjestimice kiša

U promjenjivi ponedjeljak manje toplo, mjestimice kiša
Iva Pejković

Promjenjive naoblake bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, a uz mjestimičnu kišu može i zagrmjeti. Poslijepodne kiša rjeđa

Novi tjedan počet će u Slavoniji, Baranji i Srijemu uz promjenjivu naoblaku te mjestimičnu kišu, osobito u prvom dijelu dana. Poslijepodne uglavnom suho uz sunčana razdoblja i najvišu temperaturu između 11 i 13 °C.

Podjednaka dnevna temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, jutarnja uglavnom između 5 i 8 °C. Pretežno oblačno, ujutro uz mjestimičnu kišu, a sunčanije od sredine dana.


U Gorskom kotaru i Lici većinom oblačno, povremeno s kišom, u najvišem gorju iznad 1000 m može biti malo susnježice i snijega. Na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka, oblačnije prijepodne, a poslijepodne uglavnom bez oborina. Vjetar slab do umjeren, na Jadranu bura i sjeverni vjetar, prema otvorenom sjeverozapadni.

Promjenjive naoblake bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, a uz mjestimičnu kišu može i zagrmjeti. Poslijepodne kiša rjeđa, češća sunčana razdoblja. Puhat će većinom umjerena bura i sjeverni vjetar, prema otvorenom sjeverozapadnjak uz umjereno valovito more. Temperatura zraka između 11 i 16 °C.

Na jugu Hrvatske također promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu, uglavnom prijepodne lokalno uz mogućnost grmljavine. Puhat će većinom umjereno jugo i južni vjetar.


Reci što misliš!