Događaji

veselo i šareno

Dječica iz zadarskih vrtića i predstavila svoje grupne maske na pozornici 057 karnevalića

Dječica iz zadarskih vrtića i predstavila svoje grupne maske na pozornici 057 karnevalića
Tomi Burčul

Jutros su se na Narodnom trgu okupila dječica iz zadarskih vrtića i predstavila svoje grupne maske na pozornici 057 karnevalića, čime je otvoren program manifestacije Karnevalsko vrime. Uz DJ-a i voditelje, vrtićke skupine počele su se okupljati od 9 sati, a dočekale su ih vesele maskote.


Uz Lava, Žabu, Bubamaru i Morskog psa, djeca su se posebno razveselila Elzi koja ih je očarala svojim plesom te velikom Medi koji je stigao posljednji kao gost iznenađenja.


Veseli psići dalmatinci pod budnim očima tetica Kruelica iz dječjeg vrtića Latica bili su prvi na redu za predstavljanje maski.

"Nismo samo crno bijeli, mi smo psići veseli i mili, naše tete nisu Zlice već su prave dobrice", pjevalo se na pozornici uz poznati hit "Who let the dogs out". Nakon psića iz Latice, pozornicu su preuzeli mali snjegovići iz Dječjeg vrtića Srdelica u Kalima, a nakon njih dječica iz vrtića Vrapčić koja su došla maskirana u točkaste crvene muhare.

'057 karnevalić pleše' 9. veljače 2024. '057 karnevalić pleše' na Narodnom trgu


Tridesetero djece iz Dječjeg vrtića "Školjkica i more" došlo je maskirano u svoje omiljene junake i čarobne likove, pa su se na pozornici zajedno našli Batman i Spiderman, šumska vila i mala princeza te brojni drugi.

Morski koralji stigli su iz Jadrana, područnog objekta DV Radost, kako bi roditeljima i svima prisutnima izrecitirali pjesmicu o važnosti očuvanja našeg Jadranskog mora. A nakon ozbiljne lekcije izveli su koreografiju uz pjesmu iz novih epizoda Miše i Robina – Riba ribi grize rep.
Dječicu iz Grigora Viteza, područnog objekta DV Radost, inspirirao je obližnji kip pa su tako na pozornicu stigla maskirana u sfingice koje su zaplesale uz prigodnu pjesmu - "Walk Like an Egyptian" grupe Bangles.

Pozornicu je preuzelo šareno voće iz područnog objekta Galeb. "Kruška, jabuka, šljiva, kaže mala Iva, to je voće slatko, jeo bi ga svatko", pjevalo je veselo društvo u isti glas.
Maske izrađene od starih novina predstavila su djeca iz područnog objekta Voštarnica DV Radost koja su plesala uz Đavole i njihov svevremeni hit "Stojin na kantunu". Predstavljanje maski su zatvorila djeca iz Dječjeg vrtića Šuškalica koja su u kostimima svojih omiljenih superjunaka otpjevala "Fašničku pjesmu".


Reci što misliš!