Događaji

vremenska prognoza

U subotu većinom sunčano i danju toplije

U subotu većinom sunčano i danju toplije
Filip Brala/PIXSELL

Vikend će početi pretežno sunčanim vremenom, u unutrašnjosti i mjestimičnom maglom, te uz slabiji vjetar, ali ipak još lokalno na Jadranu olujne udare bure. U nedjelju većinom oblačnije, uz južinu i ponegdje malo kiše na Jadranu

U središnjoj Hrvatskoj danju od 3 do 5 °C, a ujutro između -8 i -5 °C. Tijekom dana obilje sunčanog vremena, ali mjestimična magla u jutarnjim i prijepodnevnim satima te ponovno moguće i krajem dana Ponegdje će puhati slab i umjeren jugozapadnjak.



Jugozapadni vjetar i u Gorskom kotaru. Na sjevernom Jadranu u noći i ujutro još bura, mjestimice na udare jaka, oslabjet će i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Prevladavat će sunčano, ponegdje u gorskoj Hrvatskoj može biti magle. Jutro malo hladnije nego u petak, a dnevna temperatura od 0 do 4 °C, na sjevernom Jadranu između 5 i 10 °C.

Najviše dnevne vrijednosti na srednjem Jadranu od 9 do 12 °C, a u unutrašnjosti Dalmacije između 6 i 9 °C. Dan će obilježiti sunce i vedrina, uz slabu i umjerenu, u noći i ujutro još mjestimice na udare jaku buru, zatim sjeverozapadadnjak.

Sjeverozapadnog vjetra bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, nakon noćne i jutarnje bure koja lokalno može imati jake udare. Bit će sunčano s najvišom temperaturom zraka od 9 do 12 °C.


Reci što misliš!