Događaji

12. siječnja

Gradonačelnik Dukić obići će početak radova na parternom uređenju rive i skate park u Ulici Kažimira Zankija

Gradonačelnik Dukić obići će početak radova na parternom uređenju rive i skate park u Ulici Kažimira Zankija
Dino Stanin/PIXSELL

Gradonačelnik Branko Dukić obići će radove na parternom dijelu rive i završetak radova na uređenju parka u ulici Kažimira Zankija.

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima u petak, 12. siječnja obići će početak radova na parternom uređenju rive ( u 12 sati ispod bivšeg kafića Riva) te završetak radova na uređenju  parka u ulici Kažimira Zankija (u 12:45 sati kod skate parka).

Projekt Lučke uprave Zadar obuhvatio je rekonstrukciju zaobalnog dijela Liburnske obale te obnovu obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV., kao i dogradnju gata koji je vraćen u povijesne dimenzije.

-Radi se o 1500 metara obale u širini 5,5 do 6 metara što su ozbiljne brojke. Riješili smo problem oborinskih voda, napravljeni su novi ormarići za distribuciju vode i struje, sve pripremne radnje i na kraju kamen da bi to izgledalo kako izgleda danas, rekao je ravnatelj Lučke uprave Zadar Željko Knežević za Radio Zadar.

U parku je niz sadržaja za aktivan boravak u prirodi kao što su: amfiteatar, trim staza, šah, čunjevi, umjetna stijena za penjanje, vodena površina, boćalište, igralište za badminton, stolni tenis, rampa za rollere, karoce, kamene skulpture, igrališta za djecu sa pješčanikom, drvenim površinama, travnjakom labirintom, nadstrešnice, pergole, uređene zelene površine, kameni zidovi, obnovljene mocire i suhozidi, obnovljena borova šuma.


Reci što misliš!