Događaji

dobre vijesti

Šibenska bolnica dobila novi mamografski uređaj

Šibenska bolnica dobila novi mamografski uređaj
OBŽ

Odjel radiologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije dobio je novi 3D digitalni mamografski uređaj s tomosintezom, vrijedan 202.000 eura, a u potpunosti je financiran sredstvima Ministarstva zdravstva.

Po riječima ravnatelja šibenske bolnice Kristijana Stipaničeva, riječ je o uređaju koji je već instaliran i u funkciji, a riječ je o velikoj novosti za bolnicu koja je donedavno radila s analognim mamografom, tehnologiji koja izlazi iz upotrebe.

„Novi uređaj donijet će puno bolju, kvalitetniju sliku i manje doze zračenja za naše pacijentice te će biti lakše detektirati karcinom”, kaže Stipaničev.

Iz šibenske bolnice podsjećaju da mamografija predstavlja ključan alat u brizi o zdravlju dojki i ranom otkrivanju potencijalnih problema.

„Ovaj dijagnostički postupak igra ključnu ulogu u identifikaciji promjena u dojkama, prvenstveno otkrivanje raka dojke u vrlo ranom stadiju kada se kliničkim i ultrazvučnim pregledom još ne može detektirati, kao i druge abnormalnosti koje predstavljaju predstadij u razvoju raka dojke ili su znak povećanog rizika za nastanak raka dojke”, navode iz šibenske bolnice.


Reci što misliš!