Događaji

Učenici EBTŠ Zadar posjetili Ravne kotare i tradicionalni Benkovački sajam

Učenici EBTŠ Zadar posjetili Ravne kotare i tradicionalni Benkovački sajam

Učenici srednje Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar posjetili Ravne kotare i tradicionalni Benkovački sajam

Učenici 1. i 2. razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar u pratnji svojih profesorica Antice Klarin i Anite Kocman posjetili su u srijedu 10.01.2024. tradicionalni Benkovački sajam.  Posjet  sajmu bila je  izvrsna prilika gdje su učenici mogli vidjeti kako izgleda tradicionalna trgovina, kako se trguje i što se sve Benkovački sajam nudi.

Nakon obilaska sajma posjetili su Zavičajni muzej Benkovac, nezaobilazno mjesto koje pruža neprocjenjivo iskustvo i informacije o povijesti ovog kraja gdje  im je uz vođeni obilazak muzeja prezentirana bogata i kompleksna povijest ovoga kraja  te su učenici uz stručno vodstvo uživali u zanimljivoj postavi muzeja.

Svoj posjet Ravnim kotarima učenici su završili obilaskom Maškovića hana gdje su uz stručno vodstvo posjetili muzej koji se nalazi u sklopu Heritage hotela Maškovića Hana te im je kao primjer dobre prakse  prezentiran način na koji je kompleks Maškovića Han obnovljen.

Ovaj posjet je rezultat je u suradnje  Turističke zajednice Ravni kotari, Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar, Zavičajnog muzeja Benkovac te Heritage hotela Maškovića Han.


Reci što misliš!