Događaji

rast od 10%

Oko 4 tisuće turista dočekalo Novu godinu u Zadru

Oko 4 tisuće turista dočekalo Novu godinu u Zadru
Bojan Bogdanić

Prema prvim procjenama, u Zadru je oko 4 tisuće turista ispratilo staru i dočekalo novu godinu, što je rast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Dobar kraj godine - potvrdili su nam i naši hotelijeri, ugostitelji, vodiči uz poruke kako imamo još aduta koje možemo iskoristiti do Uskrsa kada u Hrvatskoj i službeno počinje nova turistička sezona.

“Turistima je privlačnije kada dolaze u destinaciju koja nije mrtva destinacija, kažem opet se tu može raditi na aktivnostima, još moramo proslaviti blagdan Sv. Stošije, mislim kako Zadar tu ima priliku, vrlo brzo dolazi i veljača kada imamo Valentinovo i fašnik. ”, rekao je Ivica Škriljevečki, predsjednik Udruge turističkih vodiča - Donat.

“ Sjetite se kako je grad izgledao prije 15 - tak godina, nije bilo ni dočeka ni zimskih događanja, a ni proljetnih, tako da evo uz naše prijedloge iz Udruženja obrtnika, Gospodarske komore i Gradom Zadrom, zajedničkom suradnjom se pomalo oživljavao taj vansezonski turizam, pazite nama već sezona u Zadru traje osam mjeseci.

Što se tiče sadržaja, vidite da ljudi reagiraju, oni reagiraju na bilo kakav događaj na Poluotoku, još ako je lijepo vrijeme, i mi se sami potrudimo da te nekakve blagdane kraće ili duže, osmislimo za svoje goste ili domaće ljude, ”, izjavio je Robert Kovačević, predsjednik Ceha zadarskih ugostitelja.


Reci što misliš!