Događaji

bez vatrometa

U Novu godinu većina gradova ulazi uz koncerte na gradskim trgovima

U Novu godinu većina gradova ulazi uz koncerte na gradskim trgovima
pexels.com

Novu godinu brojni će hrvatski građani dočekati na glavnim gradskim trgovima, gdje će ih zabavljati poznata imena domaće glazbene scene, a većina gradova, izuzev Splita, ulazak u 2024. obilježit će konfetima ili raznim svjetlosnim efektima umjesto vatrometa.

Doček na zagrebačkom Trgu bana Jelačića počinje u 19 sati, a uz hrvatske predstavnike na Eurosongu, riječki Let 3, te Zagrebačku filharmoniju, nastupaju i Akademski zbor Filozofskog fakulteta Zagreb Concordia discors, brass kvartet Sestre, plesna skupina Hekipa i gosti iznenađenja.

Na Fuliranju na Stossmayerovom trgu nastupit će splitska grupa TBF.

Ove je godine u glavnom gradu po prvi puta organiziran i podnevni doček Nove godine za djecu na Trgu Petra Preradovića.

Novogodišnji program na splitskoj Rivi otvorit će sinjski reper Grše, nakon njega na scenu stupa Doris Dragović, dok će Kuzma i Shaka Zulu biti zaduženi za svirku do ranih jutarnjih sati. Osim uživanja u glazbi i plesu s prvim minutama 2024. godine očekuje se veliki vatromet.

Novogodišnja zabava na riječkom Korzu počinje nastupom benda Grooversi u 22 sata, a Riječane će u Novu godinu uvesti Gibonni koncertom u 23 sata. Zabava se potom nastavlja uz program DJ-a Voljena Korića.

Osječani će se za Silvestrovo, umjesto na središnjem Trgu Ante Starčevića, okupiti u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi, u sklopu osječkog Adventa. Od 20 sati očekuje se nastup DJ-a iz Udruge "Volim gramofonske ploče", u 21 sat nastupit će tamburaški sastav Ravnica, dok je oko 22,30 sati predviđen početak koncerta Parnog Valjka.

U Puli će u novogodišnjoj noći nastupiti Indira “Forza“, nekadašnja pjevačica dance grupe Colonia. Uz svoje hitove Indira će publici na Forumu priuštiti glazbeno-plesni spektakl uz obrade pjesama grupa poput Bijelog Dugmeta, Crvene Jabuke i stranih izvođača. Na trgu Portarata od 23 sata koncert će održati splitski reper Vojko V.

Zadrani će 2024. godinu dočekati uz Joleta i grupu Bolero. Središnji dio proslave na glavnoj adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića počinje u 23 sata. Dočeci Nove godine na otvorenom organiziraju se i u Biogradu na Moru, gdje će posjetitelje zabavljati Lidija Bačić, a na otoku Viru pjevat će Mladen Grdović.

Dubrovnik za novogodišnju noć priprema koncert Zdravka Čolića na Stradunu. U gradu se očekuje oko 30.000 gostiju, a za praćenje dočeka na Stradunu bit će uspostavljena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem na širem području povijesne jezgre.

Karlovčane će na Šetalištu Franje Tuđmana u Novu godinu ispratiti grupe Begini i Učiteljice, koji će nastupati u glazbenom paviljonu oko kojega su postavljeni ugostiteljski i drugi štandovi.

Za razliku od novogodišnjih koncerata, Varaždin je poznat po Novogodišnjoj utrci koju organiziraju gradska Zajednica sportskih udruga i Atletski klub Sloboda. Riječ je o najdugovječnijoj varaždinskoj utrci koja je ujedno i jedna od rijetkih u svijetu sa startom u ponoć, na prijelazu iz stare u novu godinu. Start i cilj utrke bit će na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava, gdje će građane zabavljati Zodiac band.

Ukupno 48 hrvatskih gradova i općina Novu će godinu dočekati bez vatrometa, od kojeg su odustali zbog prevelike buke i radi zaštite okoliša. Umjesto toga, prve minute 2024.godine obilježit će se bacanjem konfeta, laserima ili sličnim svjetlosnim efektima.


Reci što misliš!