Događaji

humanitarna akcija

Predstavnici volontersko-likovne radionice „Pinel“ uručili vrijednu donaciju "Cukrićima"

Predstavnici volontersko-likovne radionice „Pinel“ uručili vrijednu donaciju

Danas su predstavnici volontersko-likovne radionice „Pinel“, profesorica Katja Vladičić i učenici Tea Mraović i David Babac uručili vrijednu donaciju za Udrugu djece oboljele od šećerne bolesti i njihovih roditelja „Cukrići“.

Dana 7. prosinca 2023. u našoj Školi proveden je prvi dio humanitarno-edukativne akcije na kojoj se održalo predavanje o šećernoj bolesti i prikupljanje donacija na „zdravom“ štandu s frapeima i kolačima za dijabetičare.

Drugi dio aktivnosti održan je 15. prosinca u suradnji s organizacijskim timom Adventa na Višnjiku. U  Veselom šatoru Zimskog parka građani su mogli posjetiti donacijsku izložbu učenika „Pinela“  uz prigodni koncert EBTŠ benda pod vodstvom profesora Jakova Šute, zabavni dječji program i vrijednu humanitarnu tombolu.

U blagdanskom ozračju uz pjesmu i ples posjetitelji su donirali iznos od 620 eura. Prikupljenim sredstvima, za potrebe članova Udruge, nabavljene su Abbot freestyle i Contour dijagnostičke trake za mjerenje glukoze u krvi, vrijedne knjige i 40 bočica lift napitaka od limete koji se koriste kod hipoglikemije.

U ime Udruge „Cukrići“, predsjednica Doris Bailo zahvalila je na donaciji i izrazila želju za daljnjom suradnjom.

U ime svih članova „Pinela“ zahvaljujem našoj ravnateljici na podršci i ljudima velikog srca na dobrovoljnom sudjelovanju.


Reci što misliš!